Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2024, 18:54
Čas čítania 0:44
TASR

Stav Kráľa Karola III. sa zlepšuje: na verejnosť sa vracia s posolstvom v boji proti rakovine

OSOBNOSTI BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA KAROL III. KRÁĽOVSKÉ RODINY
Uložiť Uložené

Na prvej pracovnej ceste na verejnosti navštívil nemocnicu a špecializované centrum na liečbu rakoviny v Londýne.

Kráľovi Karolovi III. len nedávno diagnostikovali rakovinu, a tak sa stiahol z verejnosti. Pri viacerých kráľovských povinnostiach ho zastupujú iní členovia rodiny. Veľké prekvapenie nastalo, keď sa dnes ukázal na verejnosti.

So svojou manželkou kráľovnou Kamilou navštívil onkologické centrum v Londýne. Návšteva prichádza po minulotýždňovom vyhlásení Buckinghamského paláca, ktoré zverejnilo pozitívne správy o jeho zdravotnom stave.

Odporúčané
AKTUÁLNE: Princezná Kate má rakovinu. Zverejnila video AKTUÁLNE: Princezná Kate má rakovinu. Zverejnila video 22. marca 2024, 19:05

Išlo o prvé oficiálne verejné vystúpenie britského kráľa od 6. februára, keď palác oznámil, že Karol III. trpí bližšie nešpecifikovaným typom rakoviny. Návštevou centra chcel vyjadriť podporu pacientom aj nemocničnému personálu.

Ako informuje BBC, kráľ sa snažil onkologických pacientov namotivovať a povzbudiť. „Mám sa dobre, som v poriadku, ďakujem veľmi pekne, nie je to také zlé,“ hovorí. Kráľ bol vymenovaný za nového patróna charity Cancer Research UK.

Utorková návšteva onkologického centra bola prvým z viacerých verejných vystúpení, ktoré má Karol III. na programe v nasledujúcich týždňoch. V júni privíta v Spojenom kráľovstve japonského cisára Naruhita a cisárovnú Masako.


Buckinghamský palác v piatok uviedol, že je príliš skoro hovoriť o tom, ako dlho bude pokračovať kráľova liečba. Informoval však, že lekársky tím je veľmi povzbudený doterajším pokrokom a naďalej pozitívne hodnotí jeho zotavovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia