Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. apríla 2024, 13:42
Čas čítania 1:03
Radoslava Juračková

Merkúr nemôže za frustráciu a problémy gen Z, dokazuje astronóm

ZAUJÍMAVOSTI ASTRONOMICKÉ ÚKAZY TIKTOK ZNAMENIA ZVEROKRUHU
Uložiť Uložené

Retrográdny Merkúr sa stal absolútnym fenoménom Tiktoku. Generácia Z verí, že toto obdobie jej prináša do života nešťastie a je magnetom na zlé udalosti. Momentálne toto obdobie prebieha a my sme zisťovali, či za tvoje zlé dni naozaj môže planéta.

Merkúr sa do retrogrády dostáva spravidla tri- až štyrikrát do roka. Prvý raz prišiel tento rok Merkúr do retrogrády 1. apríla a toto obdobie potrvá do 24. apríla 2024. Čaká nás ešte v auguste a na prelome novembra a decembra, uvádza to almanac.com.

O tejto „nešťastnej“ perióde kolujú viaceré chýry a povery. Ľudia veria, že tento astronomický pojem má priamy vplyv na ich životy. Ak sa ti počas nejakého obdobia nedarí, si frustrovaný, tvoja láska je neopätovaná, kazia sa ti plány alebo sa ti nešťastne rozbije telefón či sa pofŕkaš kávou, môžeš to vraj pripísať Merkúru.

Na Tiktoku a Instagrame nájdeš v súvislosti s touto témou stovky videí, ktoré majú tisícky lajkov. Ľudia v nich vysvetľujú dosah tohto javu nielen na spoločnosť ako takú, no zistiť môžeš, ako tento jav vplýva na tvoje znamenie zverokruhu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Brian Lucey (@magicgardenmastering)

Retrográdny Merkúr nie je v astronómii pojem

Na to, či môže mať Merkúr skutočne vplyv na naše životné neúspechy, sme sa spýtali astronóma doc. RNDr. Juraja Tótha, PhD., ktorý tento jav opísal takto: „Retrográdny Merkúr nie je astronomický pojem a ani jav. V astronómii poznáme pozorovanie retrográdneho pohybu Marsu v okolí opozície.“

Odporúčané
Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém 4. marca 2024, 12:30

„Ale ani Merkúr a ani Mars nie sú zodpovedné za negatívne situácie v našom živote. Nepresúval by som zodpovednosť na niekoho iného a už vôbec nie na nebeské telesá, ktoré sa nemôžu našej zlomyseľnosti brániť,“ objasnil astronóm. 

Z jeho tvrdenia vyplýva, že fenomén Merkúra je skôr senzácia sociálnych sietí a „zlá konštelácia hviezd“ ti nezničí deň.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Freed Ph.D. (@drjenniferfreed)

Späť
Zdieľať
Diskusia