Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2024, 10:45
Čas čítania 1:24
Barbora Adamkovičová

Bizarný život najstarších siamských dvojčiat: boli zrastené hlavou, no sprchovali sa oddelene a dokonca chodili na rande

ZAUJÍMAVOSTI DVOJIČKY NAJBIZARNEJŠIE ÚMRTIA
Uložiť Uložené

„Keď som chodila na rande, George si priniesol knihy na čítanie,“ priznalo dvojča. George však trpel telesným postihnutím a nedokázal sa pohybovať bez invalidného vozíka, na ktorom ho Lori tlačila.

Životy siamských dvojčiat Lori a Georgea Schappellovcov, ktorí zomreli začiatkom mesiaca, zaujali mnohých. Obaja mali úspešné kariéry, množstvo individuálnych záľub, vlastné izby a dokonca sa sprchovali oddelene.

Od roku 2022 boli podľa Guinnessovej knihy rekordov najstaršími žijúcimi siamskými dvojčatami na svete. Podľa portálu E! Online boli zrastení hlavou, delili sa až o 30 percent mozgu a životne dôležité krvné cievy.

Súrodenci sa zároveň stali prvou dvojicou trpiacou týmto postihnutím, ktorá mali opačné pohlavie. Narodili sa totiž ako dve sestry – George sa však od roku 2007 identifikoval ako transrodový muž, informuje The Independent

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mideyah Digital Media (@mideyahke)

On cestoval po svete, ona pracovala v nemocnici

Kým George bol úspešný hudobník, Lori pracovala v nemocnici. „Keď mám vystúpenie, Lori vie, že ma nemá rušiť,“ vraví George v dokumente z roku 1997. Country umelec so svojou hudbou vycestoval do Európy či Ázie. 

Kým randila, brat si čítal knihu

Lori mala okrem pracovného života aj ten súkromný. Podľa The Times of India bola dokonca zasnúbená, no jej partner zomrel pri autonehode. „Keď som chodila na rande, George si priniesol knihy na čítanie,“ priznala v dokumente. Dvojica však bola čiastočne imobilná – George trpel telesným postihnutím, a tak sa nedokázal pohybovať bez invalidného vozíka, na ktorom ho Lori tlačila.

Súrodenci žili vo vlastnom byte a obaja mali samostatné izby – každú noc sa v nich striedali. V snahe viesť nezávislé životy sa dokonca aj oddelene sprchovali tak, že medzi seba dali plentu. „Budeme oddelení? Rozhodne nie. Moja teória znie: prečo opravovať niečo, čo nie je rozbité?“ dodal George v spomínanom dokumente.

Domov
Zdieľať
Diskusia