Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2024, 13:05
Čas čítania 0:37
Aneta Gospičová

Influencera Haliena budú stíhať väzobne, rozhodol súd. Drogy predával neplnoletým osobám

SLOVENSKO POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

V jeho byte na Hutníckej ulici v Košiaciach našli veľké množstvo omamných látok.

Minulý rok v júni začala košická kriminálka trestné stíhanie pre obzvlášť závažný drogový zločin voči influencerovi, ktorý vystupoval pod menom Halien. Za mrežami si podľa rozhodnutia súdu ešte posedí, informuje o tom SME.

Mestský súd rozhodoval, či bude Halien stíhaný na slobode alebo väzobne. „Súd rozhodol, že môjho klienta ponechá vo väzbe. Voči uzneseniu sme podali sťažnosť. Rozhodne o nej krajský súd,“ povedal obhajca Peter Kocák.

Influencer prechovával rôzne druhy drog na Hutníckej ulici v Košiciach, kde polícia v októbri minulého roka vykonala raziu. V byte našli 55 gramov kokaínu v hodnote takmer 5 520 eur, 47 gramov psychotropnej látky MDMA v hodnote približne 2 100 eur, jednu dávku ketamínu, heroín či rastliny rodu konope. Policajtom tvrdil, že drogy má na vlastnú potrebu. 

Drogy distribuoval najmä neplnoletým osobám. Podľa obyvateľov bytovky bolo jeho správanie dlhodobo neprijateľné. Majiteľ bytu našiel po zadržaní influencera priestory, v ktorých býval, v hroznom stave. V smradľavom byte bola pomočená podlaha a plesnivé steny. 

Influencer Halien.
Influencer Halien. Zdroj: Instagram/@halienpower
Domov
Zdieľať
Diskusia