Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. marca 2024, 11:49
Čas čítania 0:56
Radka Klučárová

VIDEO: Z medveďa v Tatrách sa stala atrakcia, rodiny ho kŕmia a chcú sa s ním fotiť. Nerobte to, varuje skúsený turista

ZAUJÍMAVOSTI MEDVEDE MEDVEDE NA SLOVENSKU SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Vieš, čo máš robiť, keď v lese stretneš medveďa? Vydať sa na útek sa ti nemusí vyplatiť.

V Tatrách sa v blízkosti turistických chodníkov pohybuje medveď. Ľudia si s ním chcú fotiť selfies a hádžu mu jedlo. „Nerobte to,“ varuje ich skúsený turista a radí, čo robiť, keď ho v horách stretnete. Jeho zábery a odporúčania na Facebooku prezdieľala stránka TATRY. 

„O tomto macovi vie veľa ľudí, ktorí častejšie skialpujú alebo chodia na túru na Ďumbier alebo na Chatu M. R. Štefánika, lebo sa tam často motá, a neboli sme jediní, ktorí sme ho stretli,“ napísal Albert Krištof.


„Každý stret s medveďom je úplne odlišný, je tam kopa faktorov. Mali sme to šťastie, že sme natrafili na mladého zvedavého maca, ktorý nebol agresívny. Zvrat v pokojnej situácii nastal, keď turisti začali od neho utekať, automaticky sa za nimi rozbehol. Keď som od neho odchádzal, tiež sa za mnou rozbehol,“ priblížil stret s medveďom v horách. 

Odporúčané
EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Ľudia pri nákupnom centre v Liptovskom Mikuláši museli pred medveďom utekať. Splašené zviera vyvolalo poplach EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Ľudia pri nákupnom centre v Liptovskom Mikuláši museli pred medveďom utekať. Splašené zviera vyvolalo poplach 17. marca 2024, 14:08

Na medveďa natrafili aj rodiny s deťmi

Podľa Alberta je dôležité zachovať pokoj, nepanikáriť a nedať najavo svoj strach. „Možno si niektorí povedia, že sme sa hrali na veľkých frajerov, ale nie je to tak. V tom čase tadiaľ išlo viacero turistov s deťmi, ktorých sme upozorňovali, a zatiaľ sme ,zabávali‘ maca, aby mohli v kľude prejsť, lyže sú dosť rýchle, ale detský beh určite nie.“ 

Okoloidúci by medveďa v žiadnom prípade nemali prikrmovať alebo ho inak zabávať. „Neskôr som sa dozvedel, že niektorí turisti mu hádžu jedlo, aby si spravili selfíčka. Prosím, nerobte to!!!“ vyzval na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia