Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. marca 2024, 16:52
Čas čítania 4:19
Lukáš Čelka

Celý život čelil najnebezpečnejším aligátorom na svete, nakoniec ho zabila raja. Toto je mrazivý príbeh legendárneho Steva Irwina

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hoci kúsky, ktoré predvádzal na kameru, boli šialene nebezpečné, Irwin manipuloval s divokými zvieratami s takou dávkou sebaistoty, až divákov presvedčil, že ho nemôžu ohroziť. Bohužiaľ, stal sa presný opak.

Bez štipky strachu stál zoči-voči najdesivejším aligátorom, a ak sa aj ocitol v nejakej nebezpečnej situácii, vždy vedel, ako z nej vykľučkovať. Austrálsky dokumentarista Steve Irwin, známy najmä pod prezývkou „Lovec krokodílov“, ktorú dostal vďaka svojej rovnomennej populárnej šou, bol v očiach spoločnosti považovaný za jedného z najväčších odborníkov na plazy.

Hoci kúsky, ktoré predvádzal na kameru, boli šialene nebezpečné, Irwin manipuloval s divokými zvieratami s takou dávkou sebaistoty, až divákov presvedčil, že ho nemôžu ohroziť. O to viac ich 4. septembra 2004 šokovala správa, že dokumentarista zomrel pri nakrúcaní na následky útoku raje.

Ľuďom nešlo do hlavy, ako mohla neohroziteľného Irwina, ktorý bežne zápasil s nebezpečnými krokodílmi, usmrtiť ryba, a ešte k tomu raja, ktoré bývajú väčšinou plaché.

Ešte pred tým, než sa spoločne pokúsime pozrieť na to, čo sa v osudný deň pri natáčaní pokazilo a či bol Irwin skutočne taký odborník na zvieratá, ako si to o ňom ľudia mysleli, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť prémiový obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články o zaujímavostiach z domova, ale aj zo sveta páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Divoch od prírody

Ako píše portál Ati, Irwin už od útleho detstva inklinoval k nebezpečným zvieratám. Legendárny „Lovec krokodílov“, celým menom Stephen Robert Irwin, sa narodil 22. februára 1962 na predmestí Melbournu, najľudnatejšieho mesta v Austrálii.

steve irwin
Zdroj: Flickr/Michelle

Lásku k prírode a zvieratám pravdepodobne zdedil po rodičoch. Keď mal osem rokov, celá rodina sa presťahovala do Queenslandu, v ktorom jeho rodičia založili vlastnú ZOO. Steve teda už ako chlapec vyrastal obklopený rôznymi zvieratami. Najviac zo všetkých ho však fascinovali plazy, paradoxne tie najnebezpečnejšie.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 156566 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko mal Steve rokov, keď si prvýkrát zmeral sily s krokodílom.
  • Prečo bol podľa niektorých odborníkov Irwin skôr zabávač ako odborník na zvieratá.
  • Či Steve podcenil situáciu v osudný deň, keď ho napadla raja. 
  • Ako vyzerali posledné minúty Irwinovho života.
  • Ako na Irwina spomína jeho kameraman a dlhoročný priateľ Justin Lyons.
Späť
Zdieľať
Diskusia