Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
2. apríla 2024, 14:30
Čas čítania 12:17
Martin Adam Pavlík

Herečka Kristína Sisková zo seriálu Zrada: Šimkovičovej vidím v očiach zlo. Je šialené, ako rýchlo smerujeme k totalite (Rozhovor)

Herečka Kristína Sisková zo seriálu Zrada: Šimkovičovej vidím v očiach zlo. Je šialené, ako rýchlo smerujeme k totalite (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY KRISTÍNA SISKOVÁ SLOVENSKÉ SERIÁLY ZRADA
Uložiť Uložené

S čoraz známejšou 25-ročnou herečkou spod Tatier sme sa bavili o jej detstve, odvrátenej strane herectva, závisti, ale aj politike a voľbe prezidenta.

Rozpráva rozumne a k veci. Zároveň z nej cítiť úprimnú dobrotu. Je ambiciózna a milá, podľa vlastných slov však vie byť aj „drama queen“. Problémy vraj rieši hneď, ako vzniknú, a vie sa nahnevať, keď ide o pálčivé spoločenské témy.

Nebojí sa ostro skritizovať vládu a povedať na rovinu, čo si o kom myslí. Z jej slov cítiť úprimnú frustráciu z toho, kam Slovensko momentálne smeruje. Napriek tomu vraví, že ho má veľmi rada a chce tu zostať žiť. Stále totiž vidí nádej na zmenu.

Kristína Sisková
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha

Herečka Kristína Sisková (25) z Popradu vyštudovala konzervatórium v Nitre a momentálne dokončuje VŠMU. Popri tom žiari v populárnom markizáckom seriáli Zrada, ktorý vznikol na základe britskej predlohy Doktorka Fosterová.

Vidieť si ju mohol aj v Oteckoch, Ivete, Druhej šanci, Einsteinovi alebo v minisérii Víťaz. Čo všetko počas točenia Zrady zažila, ako nakrúca milostné scény, čo je pre ňu na herectve najťažšie a aký odkaz poslala ministerke kultúry Martine Šimkovičovej, ktorá robí v rámci svojho rezortu čoraz radikálnejšie kroky?

Ak chceš čítať viac rozhovorov so slovenskými herečkami, pridaj sa do klubu Refresher+ a získaj prístup ku všetkým článkom na našom webe.

Málo ľudí vie, že stále študuješ na Vysokej škole múzických umení, avšak nie herectvo, ale divadelný manažment. Ako to?

Áno, som teraz v piatom ročníku. Chcela som sa dostať na herectvo, ale neprijali ma. Vždy som skončila v treťom kole. Tri roky po sebe ma nechali prebojovať sa do posledného kola a nikdy ma nevzali. (smiech)

Povedali ti aj, prečo ťa nevzali?

Nie, po treťom kole už zvyčajne nedostaneš feedback, čo je škoda. Úprimne si však myslím, že nie každý herec musí byť dobrý divadelný herec. A nie každý divadelný herec musí byť zase dobrý televízny herec. Stáť pred kamerou a na divadelných doskách je niečo diametrálne odlišné. Sú to naozaj dva rozdielne svety a má to aj svoj zmysel.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Vždy som podvedome cítila, že ma to k herectvu stále ťahá, myslím, že mi vtedy chýbala autenticita a energia, ktorá je príbuznejšia pre divadlo. A prijímačky na herectvo sú šialene subjektívne. Keď ma ani na tretíkrát nevzali, prijala som to. Vedela som, že chcem aj tak študovať niečo s umením a divadlom.

Keďže som chodila šesť rokov na konzervatórium v Nitre, pochopiteľne som chcela v tejto sfére pokračovať. Potom mi padol do oka práve divadelný manažment. Napokon mi štúdium tohto odboru dalo všeobecný prehľad, ktorý som potrebovala, a naozaj ho vrelo odporúčam všetkým, ktorých zaujíma umenie a kultúra a považujú sa za organizačne zdatných.

Kristína Sisková
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha

Ako si sa teda dostala ku všetkým hereckým úlohám?Len čo som prišla na výšku, s herectvom som sa rozlúčila. Začala som zabŕdať do marketingu a produkcie, keďže štúdium môjho odboru je širokospektrálne. Keď som bola v druhom ročníku, herec Lukáš Dóza si založil vlastnú hereckú agentúru.

Poznali sme sa zo školy, a tak mi povedal, že ma vezme do portfólia a časom uvidíme, či by sa pre mňa našlo miesto v nejakom seriáli alebo aspoň reklame. Vzápätí som dostala malú epizódnu postavu a postupne sa to začalo nabaľovať. Prišli projekty ako Iveta, Víťaz, Oteckovia, Druhá šanca a nakoniec aj aktuálna Zrada.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Stretla si sa so závisťou od vyštudovaných herečiek z VŠMU?Príliš sa na to nezameriavam. Sústreďujem sa na seba, na svoju prácu a osobne sa snažím dopriať každému. Zachytila som však, že tu vládne istá súťaživosť, keďže na Slovensku máme veľa šikovných talentovaných ľudí, pričom náš trh je menší. Je to vlastne prirodzené. Na druhej strane mám kopec kamošiek herečiek, ktoré ma podporujú a prajú mi.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 156308 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Pred ktorou scénou mala dva mesiace stres.
  • Čo jej dalo počas točenia Zrady najviac zabrať a ako sa v istých momentoch cítila.
  • Čo si herci vravia po nakrútení posteľných scén.
  • Ako reagovala, keď ju prvýkrát prirovnali k herečke Sydney Sweeney.
  • Akú má vysnívanú spoluprácu.
  • Či si vie predstaviť, že by bola v súčasnosti matkou tak ako v seriáli Zrada.
  • Čo by odkázala ministerke kultúry Martine Šimkovičovej.
  • Čo si myslí o súčasnej vládnej koalícii a jej krokoch.
Domov
Zdieľať
Diskusia