Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2024, 16:01
Čas čítania 0:39
Barbora Adamkovičová

Rozlúč sa s heslom od exfrajera: Po Netflixe zakáže zdieľanie účtov aj HBO Max. Priplatíš si ešte tento rok

FILMY A SERIÁLY DISNEY+ HBO HBO MAX NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamovacia platforma to vidí ako „zmysluplnú príležitosť“ na zvýšenie zisku.

Po Netflixe dal stopku zdieľaniu hesiel aj ďalší streamovací gigant. Ak teda používaš prihlasovacie údaje svojho bývalého partnera aj na HBO Max, máme pre teba nepríjemnú správu. Podľa portálu Screen Crush zavedie Warner Bros. Discovery (spoločnosť, ktorá streamovaciu platformu HBO Max vlastní) kruté pravidlo už tento rok. 

JB Perrette, prezident pre celosvetové streamovanie a hry od Warner Bros. Discovery, na konferencii vyhlásil, že ich k rozhodnutiu inšpiroval aj rázny krok Netflixu. Od minulého roku, keď znemožnil zdieľanie hesiel, vraj zaznamenal výrazný finančný úspech. Naopak, spoločnosť, pod ktorú HBO Max patrí, len za posledné tri mesiace minulého roku stratila takmer 200 miliónov eur. 

Podľa portálu Variety nebude zákaz platný ihneď, spoločnosť plánuje nové pravidlo zaviesť do praxe až koncom roka 2024. „Myslíme si, že vzhľadom na rozsah nášho podnikania je to zmysluplná príležitosť,“ objasnil Perrette. 

Nie sú jediní, ktorí sa snažia bojovať proti „parazitickým divákom“. Aj služba Disney+ zasiahla a do používateľskej zmluvy pridala, že má právo zrušiť tvoj účet, ak dáš heslo niekomu mimo svojej domácnosti. 

hbo max streamovacia platforma TV
Zdroj: HBO Max, Unsplash/Jonas Leupe
Domov
Zdieľať
Diskusia