Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. februára 2024, 11:30
Čas čítania 1:36
Martin Adam Pavlík

Čo pozerať cez víkend? Parádne česko-slovenské sci-fi, kultový Big Lebowski aj najnovší Spider-Man

Čo pozerať cez víkend? Parádne česko-slovenské sci-fi, kultový Big Lebowski aj najnovší Spider-Man
Zdroj: Gramercy Pictures
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ TIPY FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX SKYSHOWTIME VOYO
Uložiť Uložené

Pozri sa, aké filmy dorazili na populárne streamovacie platformy.

Česko-slovenské sci-fi, ktoré vyráža dych, uštipačná a provokatívna historická komédia, drsný akčný triler s Markom Wahlbergom, najnovší animovaný Spider-Man aj dokonalá klasika zo zlatých deväťdesiatok. Čo si vyberieš?

Každý týždeň ti prinášame päť tipov na skvelé žánrovo rôznorodé filmy, ktoré sú dostupné na platformách Netflix, HBO Max, SkyShowtime či Voyo. Je jedno, či si ideš na vlne nových kinohitov alebo miluješ staré klasiky, ponúkneme ti vždy z každého rožka troška.

1. Bod obnovy (Netflix)

Len prednedávnom dorazila na Netflix výborná sci-fi kriminálka v štýle Blade Runnera Bod obnovy. Režisér Robert Hloz nakrútil absolútne svetový film so špičkovým scenárom, strhujúcou akciou a skvelým hereckým obsadením (nájdeš tu aj Milana Ondríka). Ak si túto lahôdku nestihol minulý rok v kine, určite to naprav aspoň na najpopulárnejšej streamovacej platforme.

2. The Favourite (Netflix)

V kinách momentálne beží najnovšia snímka gréckeho provokatéra Yorgosa Lanthimosa Poor Things v hlavnej role s Emmou Stone. Ak sa ti však nechce cez víkend do kina a preferuješ starý dobrý gauč, pusti si jeho predchádzajúcu nekonvenčnú historickú komédiu The Favourite, kde žiari rovnaká herečka.

3. Mile 22 (Voyo)

Lone Survivor, Patriots Day, The Kingdom... Newyorčan Peter Berg z celého srdca miluje drsné akčné trháky. Je to vidno a je to aj cítiť. V Mile 22 americký režisér rozpovie príbeh nadaného a ostražitého agenta elitnej jednotky CIA (Mark Wahlberg). 

Spolu s prísne tajným tímom musí splniť náročnú misiu – dopraviť záhadného muža (Iko Uwais) s cennými informáciami na leteckú základňu skôr, ako ich dolapia nepriatelia. Dostáva sa pritom do hlbokých vôd špionáže. Pod neustálou paľbou sa zo všetkých síl snaží držať pokynov nadriadených, ale aj prežiť. Podarí sa mu to?

4. Spider-Man: Across the Spider-Verse (HBO Max)

Aj ty si bol totálne nadšený po strhujúcom animáku Spider-Man: Into the Spider-Verse? Nečudujeme sa. Na HBO Max nájdeš aj vydarené pokračovanie z minulého roku. Aké nástrahy čakajú tínedžera Milesa Moralesa a jeho kamarátov tentoraz? Uvidíš sám, no prezradíme ti, že si siahne až na samé dno a pochopí, aký dokáže byť život krutý a nemilosrdný. Bude stáť pred najväčšou skúškou svojho života.

5. The Big Lebowski (SkyShowtime)

„Kde jsou ty prachy, Lebowski?“ „Asi v tom hajzlu, ještě se tam podívám.“ Jeden z mála filmov, kde je lepší český dabing než originál. Nesmrteľná klasika bratov Coenovcov. Nedá sa opozerať. Nezabudnuteľný Jeff Bridges v úlohe večného flákača a flegmatika, ktorého nič nerozhodí, cholerický John Goodman a neustále odstrkovaný Steve Buscemi. Delikatesa pre milovníkov čiernych komédií a bowlingu.

Anketa:
Ktorý film si zapneš ako prvý?
Bod obnovy
The Favourite
Mile 22
Spider-Man: Across the Spider-Verse
The Big Lebowski
Bod obnovy
17 %
37 Hlasov
The Favourite
7 %
16 Hlasov
Mile 22
12 %
27 Hlasov
Spider-Man: Across the Spider-Verse
11 %
23 Hlasov
The Big Lebowski
53 %
114 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia