Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2024 o 16:17
Čas čítania 1:22
Radka Klučárová

Bruchala o bývalej kolegyni Šimkovičovej: Maťa ani sama netušila, že sa v jeden deň zobudí ako ministerka

Bruchala o bývalej kolegyni Šimkovičovej: Maťa ani sama netušila, že sa v jeden deň zobudí ako ministerka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Instagram/Pavel Bruchala
OSOBNOSTI SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Moderátor Pavel Bruchala vyhlásil, čo si myslí o názoroch a práci svojej niekdajšej kolegyne Martiny Šimkovičovej.

Pavel Bruchala a Martina Šimkovičová spolu kedysi tvorili moderátorskú dvojicu v televízii Markíza. Ich cesty sa však časom rozišli. Kým Bruchala sa začal naplno venovať cestovaniu, Šimkovičová vstúpila do politiky. 

Bruchala v súčasnosti otvorene rozpráva o tom, ako ho cestovanie učí tolerancii a otvára mu nové obzory. Naopak, Šimkovičová na poste ministerky kultúry vyhlasuje jedno homofóbne vyjadrenie za druhým, ponižuje LGBTI+ ľudí a tvrdí, že naša kultúra má byť iba slovenská a žiadna iná. Petíciu za jej odvolanie v uplynulých týždňoch podpísalo takmer 200-tisíc ľudí. 

Bruchala sa teraz na adresu niekdajšej kolegyne vyjadril na Instagrame a odkázal jej, čo si o jej názoroch a práci myslí. „To boli časy… keď Maťa ešte bývala na Slovensku… keď moderovala v ‚tradičnej‘ televízii… nosila pekné a vkusné oblečenie počas Telerána, keď sme sa spolu smiali počas našich vysielaní naživo…“ začína svoj príspevok moderátor. 

Ocitli sme sa na opačných brehoch rieky, aj doslovne, aj symbolicky…

Kedysi nerozlučnú dvojicu napokon rozdelili odlišné názory. „Nuž a časy sa zmenili… Maťa sa odsťahovala do Rakúska, prestala moderovať v Markíze a začala mať názory, aké má,“ píše Bruchala a dodáva, že sa nezníži k tomu, aby na ňu nadával. „Ocitli sme sa na opačných brehoch rieky, aj doslovne, aj symbolicky…“

Odporúčané
Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra 26. júla 2024 o 16:23

Moderátor uviedol, že mu je smutno, akým smerom sa uberá slovenská kultúra. „Maťa ani sama netušila, že sa v jeden deň zobudí ako ministerka kultúry, a to je na tomto Slovensku desivé. Vysoké politické funkcie dostávajú ľudia, ktorí ich ani nechceli a ani na to nemajú skúsenosti a predpoklady,“ čím naznačil, že podľa neho Šimkovičová nie je osobou na správnom mieste. 

„Možno príde raz doba, že nás budú reprezentovať skutoční odborníci, politici, na ktorých budeme hrdí,“ dúfa Bruchala a zároveň verí, že si s Maťou, ako ju nazýva, raz sadne za jeden stôl a v slušnosti sa porozprávajú. „V pokoji a slušne si povieme svoje vnímanie sveta, ktoré nemusí byť rovnaké, ale bude plné rešpektu, slušnosti a tolerancie. Lebo iba tak sa veci môžu meniť k lepšiemu,“ dodal na záver v emotívnom statuse.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pavel Bruchala (@pavel_bruchala)

Domov
Zdieľať
Diskusia