Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. februára 2024, 11:38
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

Starfield, Halo a Indiana Jones by mali vyjsť na PlayStation 5. Xbox údajne plánuje zrušiť exkluzivity svojich hier

Starfield, Halo a Indiana Jones by mali vyjsť na PlayStation 5. Xbox údajne plánuje zrušiť exkluzivity svojich hier
Zdroj: Microsoft/Xbox
TECH PS5 STARFIELD XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Xbox chce údajne vydať viaceré svoje exkluzívne hry na konzoly PlayStation a Nintendo Switch.

Už niekoľko dní sa na internete špekuluje o tom, že niektoré Xbox exkluzívne hry vyjdú na konkurenčných konzolách Nintendo Switch a PlayStation 5. Niektorí moderi dokonca v dátach hier Hi-Fi Rush našli nové obrázky, ktoré odkazujú na vydanie na iných konzolách. 

Odporúčané
Aké nové hry vyjdú vo februári? Bude ich poriadne veľa (ZOZNAM) Aké nové hry vyjdú vo februári? Bude ich poriadne veľa (ZOZNAM) 27. januára 2024, 9:30

V noci však viacero dôveryhodných herných reportérov a fanúšikov s prístupom k zákulisným informáciám šokovalo celý svet. Na PlayStation 5 a konzoly od Nintenda mieria aj ďalšie hry.

Majitelia konzol PS5 sa údajne dočkajú vydania Starfieldu a ďalších veľkých hier (ako Indiana Jones and the Great Circle). V hre je údajne aj vydanie najväčšej exkluzivity od Xboxu – Halo, na PS5. 

Prečo by Xbox niečo také robil? Dlhodobo prehráva boj s PlayStation a Nintendom. Microsoftu sa vôbec nedarí predávať dostatok konzol. V roku 2023 sa údajne celosvetovo predávalo na každú Xbox konzolu až tri PS5. Vo Francúzsku má PlayStation 90-percentný podiel na trhu, Xbox len 10 % (ide o údaj mimo predajov PC a Nintendo Switch).

V celej Európe predalo PlayStation o 177 % viac konzol PS5 ako v priebehu minulého roka. Microsoftu sa „podarilo“ predať o 18 % menej konzol Xbox Series X/S ako minulý rok. Xboxu sa nedarí ani v USA. Je možné, že Microsoft chce zvýšiť tržby Xboxu, a tak vydajú ich hry na iných platformách. Ako to nakoniec bude, by sa hráči mali dozvedieť už v najbližších dňoch, respektíve týždňoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia