Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2024, 15:38
Čas čítania 0:49
Karolína Uličná

Nový iOS 18 bude revolučný: Siri má vylepšiť umelá inteligencia. Aké novinky nás čakajú?

TECH APPLE IOS APLIKÁCIE IPHONE
Uložiť Uložené

Ide o doteraz najväčší update v histórii iPhonov.

Technologický gigant Apple chystá veľkú revolúciu v operačnom systéme pre iPhony a iPady. Na trh prinesie novú aktualizáciu iOS 18, ktorá sa bude týkať najmä príchodu umelej inteligencie. Tá do systému prenesie nevídané možnosti, píše Techbox. Apple však zatiaľ neposkytol veľa podrobností.

Operačný systém iOS 18 prinesie aktualizovanú verziu hlasového asistenta Siri, ktorý využije najnovšie pokroky v oblasti AI (napríklad generovanie textu v správach či poznámkach). Nový systém by taktiež mohol priniesť väčšie jazykové modely umelej inteligencie na prirodzenejšiu konverzáciu, uvádza The Indian Express.

siri iphone
Zdroj: Unsplash/Omid Armin


Očakáva sa, že pribudnú aj nové funkcie pre aplikácie Apple Music či Messages. Navyše Apple Music získa automaticky generované zoznamy skladieb, ktoré Spotify predstavilo už minulý rok, píše Techcrunch.

Apple sa snaží integrovať AI aj do vývojových nástrojov, ako je Xcode, aby umožnil vývojárom písať nové aplikácie rýchlejšie. Ako uviedol MacRumors, najpraktickejšou a veľmi žiadanou vymoženosťou bude jednoznačne podpora RSC. (Rich Communication Services). Tento štandard priniesol GSM (globálny systém pre mobilnú komunikáciu je štandard vyvinutý Európskym inštitútom pre telekomunikačné normy). Konkurenčný Android tento systém využíva už dlhšie.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Táto novinka môže pomôcť zlepšiť komunikáciu medzi Apple a Android smartfónmi. Priniesť by to malo vyššie rozlíšenie snímok a videí, posielanie hlasových správ či posielanie SMS cez Wi-Fi.

Iphone 15
Zdroj: Unsplash/Amanz
Domov
Zdieľať
Diskusia