5. miesto: Weissbier
Klasické bavorské pšeničné pivo, ktoré je kvasené a vyznačuje sa penovým a zakaleným vzhľadom. Nemecký Weissbier musí obsahovať pšeničný slad (najmenej 50 %) a má arómu klinčekov, banánov, dymu a niekedy aj bublinkovej žuvačky. Weissbier je typicky sladový a mierne horký.
Hodnotenie: 4,3 z 5
4. miesto: Tripel
Belgický Tripel je veľmi dobré pivo s vysokým obsahom oxidu uhličitého. Tradične má vysoký obsah alkoholu, ktorý sa pohybuje medzi siedmimi a desiatimi percentami. Vyznačuje sa žltozlatou farbou a výrazným korenistým, ovocným a mierne sladkým sladovým charakterom. Prvé triple sa varili ako kláštorné pivá.
Hodnotenie: 4,3 z 5
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 z 5