Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Najlepšie pivá v Európe podľa turistov: Česká republika zaznamenala celkové víťazstvo, ale prvé miesto je veľkým prekvapením
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

3. miesto: České pivo

České pivo je veľmi všeobecný pojem, ktorý zahŕňa pivá s chráneným zemepisným označením (CHZO). Tie sa varia v celej Českej republike. Toto označenie používa približne 14 pivovarov pre 80 značiek piva. „České pivo vo väčšine prípadov obsahuje zvyškový (neskvasený) extrakt, ktorý je jedným z typických vlastností českého piva. Ďalšími znakmi sú intenzívnejšia farba, vyššia horkosť a vyššia hodnota pH v porovnaní so zahraničnými pivami,“ píše sa na webovej stránke BeerResearch.

Hodnotenie: 4,4 z 5

2. miesto: Lambik

Tradičný belgický pivný štýl má korene v Bruseli a regióne Pajottenland. Základom je najmenej 30 % pšenice a mladiny, ktorá je vždy spontánne kvasená miestnymi a prirodzene sa vyskytujúcimi divokými kvasinkami. Vďaka rôznym miestnym mikroorganizmom majú tieto pivá vždy jedinečný a často nepredvídateľný charakter. Vzhľadom na divokú povahu lambiku sa mnoho várok niekedy mieša, čo je štýl známy ako gueze, aby sa vytvorila chutnejšia verzia.

Hodnotenie: 4,3 z 5

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 4 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia