Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Najlepšie pivá v Európe podľa turistov: Česká republika zaznamenala celkové víťazstvo, ale prvé miesto je veľkým prekvapením
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

7. miesto: Plzenské

Plzenské pivo je pivný štýl pochádzajúci z Plzne. Prvá várka piva bola uvarená v roku 1842, čo z neho robí jeden z najmladších pivných štýlov, ktoré sa objavili v modernom pivovarníctve. V tom čase boli Plzenčania nespokojní s kvalitou miestneho piva, preto si do Plzne priviedli bavorského sládka Josefa Grolla, ktorý uvaril prvé pivo typu Pilsner. Pôvodnou myšlienkou bolo vytvoriť bavorský ležiak, ale použitie českých prísad ovplyvnilo vznik úplne nového štýlu.

Hodnotenie: 4,2 z 5 

6. miesto: Chodské pivo

Chodské pivo sa v historickom regióne Chodsko varí už od 12. storočia. Jeho základom je miestna voda s nízkym obsahom minerálov, chmeľ, slad a kvasnice. Môže obsahovať len špecifické odrody chmeľu (Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant). Vďaka dvojstupňovému procesu kvasenia, dlhému zreniu a výberu špecifických surovín je Chodské pivo zlatisté, sýte a sladové, s mierne horkou a výraznou chuťou, uvádza sa na webovej stránke.

Hodnotenie: 4,3 z 5

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia