Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2024, 15:10
Čas čítania 1:12
Radka Klučárová

Mikaela Shiffrinová dojala k slzám šperkárku Petru Tóth. Vychválila Slovensko aj organizátorov

ŠPORT LYŽOVANIE MIKAELA SHIFFRINOVÁ POSITIVE VIBES SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Mikaela Shiffrinová si zamilovala Slovensko a slovami chvály nešetrila ani na adresu organizátorov.

Mikaela Shiffrinová cez víkend vyhrala obrovský slalom Svetového pohára žien, ktorý sa konal v Jasnej. Američanka po nešťastnom páde Slovenky Petry Vlhovej neskrývala sklamanie. Našu krajinu si však zamilovala a slovami chvály nešetrila ani na adresu organizátorov.

„Za toto ďakujem, Jasná! Toto je zrejme najkrajšia trofej, akú som kedy dostala!“ napísala Shiffrinová na sociálnej sieti X, kde sa pochválila fotkou s korunkou od slovenskej šperkárky Petry Tóth. Rovnakú trofej získala aj víťazka sobotného obrovského slalomu Švédka Sara Hectorová.

Videom z kreatívneho procesu sa na sociálnych sieťach pochválila aj šperkárka Petra Tóth. Inšpiráciou na návrh korunky boli kroje z troch liptovských dediniek v okolí: Liptovskej Osady, Liptovskej Lúžnej a Liptovských Revúc. „Z každého kroja sme si vybrali fragmenty, ktoré sme následne prispôsobili vizuálu Svetového pohára. Ten sa tentoraz niesol vo výrazných lámaných farbách, akoby ste sa na svet pozerali cez kryštáliky ľadu,“ uviedla.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Ručne maľovaná trofej je vyrobená z pozlátenej mosadze a ozdobená českým krištáľom. Výroba oboch koruniek trvala sedem mesiacov, každá z nich je zložená z 1144 kusov kamienkov a váži 474 g. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Toth (@petratothjewellery)

„Ďakujeme, Mikaela, je to pre nás obrovská česť, že si takáto úžasná a krásna lyžiarka zobrala domov časť našej slovenskej kultúry v podobe korunky. Opäť plačem... Veríme, že korunka Ti bude vždy pripomínať príjemné chvíle strávené na Slovensku,“ napísala dojatá Petra. Očarená lyžiarka totiž video zdieľala a Petre sa dokonca poďakovala v slovenčine.

Slovenská pretekárka Petra Vlhová sa v sobotu nešťastne zranila a roztrhala si väzy v kolene. Pre nepríjemné zranenie sa so sezónou tento rok musela rozlúčiť. Po páde v Jasnej a prvých vyšetreniach v nemocnici odcestovala na vyšetrenia do Švajčiarska, kde absolvuje aj operáciu.

Mikaela Shiffrinová, Jasná
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia