Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. januára 2024, 9:55
Čas čítania 1:12
Magdalena Trajerová

Vieme, kde si v lete vypočuješ Dua Lipu alebo Lanu Del Rey. Toto je top 5 európskych festivalov. Lístky na niektoré už kupuj teraz

Vieme, kde si v lete vypočuješ Dua Lipu alebo Lanu Del Rey. Toto je top 5 európskych festivalov. Lístky na niektoré už kupuj teraz
HUDBA EURÓPA FESTIVALY HUDBA
Uložiť Uložené

Leto je síce až o pol roka, no lístky na hudobné festivaly za najlepšiu cenu si môžeš kúpiť už aj teraz. Tu je niekoľko tipov, kam do Európy vyraziť na tie s najlepším line-upom.

Rebríček najlákavejších festivalov vytvoril magazín Time Out. Vybral ich 19, my ti prinášame výber top 5 vrátane line-upu.

1.      Primavera Sound Barcelona

Tento festival sa pýši dvadsaťročnou tradíciou. Nielenže ponúka hudobné legendy, ale aj najhorúcejšie objavy. Dobrá organizácia podčiarkuje úžasné umiestnenie festivalu. Interpreti vystupujú na nábreží v Parcu del Forum, ktorý je v centre Barcelony.

Kedy: 29. 5. – 2. 6. 2024

Headlineri: Lana Del Rey, Troye Sivan, SZA, Peggy Gou

2.      Glastonbury

Glastonbury je  jedným z najväčších festivalov na svete. V anglickej dedine Pilton každoročne hostí svetoznáme kapely a hudobníkov. Pre novembrový problém s predajom lístkov nie je line-up ešte známy. Hovorí sa, že na pódiu by sa mohli objaviť Rihanna, Madonna, AC/DC a The Killers.

Kedy: 26. 6. – 30. 6. 2024

Headlineri: zatiaľ nevieme

3.      Tremor Azores

Pokiaľ miluješ  dobrodružstvo, tento festival je niečo pre teba. Uprostred Atlantiku, asi 1400 kilometrov od pobrežia Portugalska, leží ostrov São Miguel hostiaci každoročné Tremor Azores. Jednotlivé vystúpenia sú schované na tajných miestach roztrúsených po celom ostrove. Na niektoré sa dostaneš raftom, k iným musíš prejsť džungľou. Program je plný experimentálnej hudby od punku cez folk až po elektro hudbu.

Kedy: 19. 3. – 23. 3. 2024

Headlineri: Collen, Prison Affair, Jards Macalé

4.      Love International

Chorvátsko je v poslednom čase centrom tanečnej hudby. Ani tento festival nie je výnimkou. Pripraviť sa môžeš na tancovanie do východu slnka, tajné párty aj skvelé počasie. Výborné je aj zloženie interpretov.  

Kedy: 10. 7. – 16. 7. 2024

Headlineri: Moxie, Shanti Celeste, Craig Richards

5.      Open’er

Zahraničný festival, na ktorý ťa cesta finančne nezruinuje? To je rozhodne Open’er. Špecialitou festivalu sú veľké mená. Minulý rok predstavil Kendricka Lamara, v roku 2016 sa vrátil LCD Soundsystem, tento rok sľubuje Dua Lipu. To všetko na opustenej pristávacej dráhe neďaleko Gdyne.

Kedy: 3. 7. – 6. 7. 2024

Headlineri: Dua Lipa, Doja Cat, 21 Savage, Foo Fighters

 

Domov
Zdieľať
Diskusia