Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2024 o 8:28
Čas čítania 0:41
Magdalena Trajerová

Podľa mnohých sa blíži najdepresívnejšie obdobie roka. Ako sa nenechať zdeptať Valentínom?

Podľa mnohých sa blíži najdepresívnejšie obdobie roka. Ako sa nenechať zdeptať Valentínom?
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Blíži sa Valentín, obchody sa plnia čokoládou a červenými srdiečkami, zoznamovacie stránky sa zapĺňajú.

Podľa nedávnej štúdie až 79 % ľudí je pred Valentínom na sociálnych sieťach podstatne častejšie ako inokedy počas roka. Zoznamovacia aplikácia „Finding the one“ zaznamenala pred sviatkom lásky 800 nových používateľov. Viac ako polovica z nich tvrdí, že Valentín je najdepresívnejšie obdobie v roku.

Podľa prieskumu ľudia tiež znižujú svoje nároky. Takmer polovica opýtaných uviedla, že na Valentína chcú partnera natoľko, že vzhľad alebo vek idú vtedy bokom.

„Zvýšený počet januárových swipov je prirodzenou reakciou na spoločenské očakávania a túžbu po spoločnosti počas obdobia zameraného na lásku,“ vysvetľuje odborníčka na vzťahy Sylvia Linzalone pre magazín indy100. „Byť single na Valentína môže byť pre niektorých dosť skľučujúce, najmä ak ste obklopení milovanými priateľmi, ktorí horlivo plánujú honosné večere a romantické rande.“

láska pár
Zdroj: CC0 Public Domain/volně k užití

Tento spoločenský tlak môže ľudí ochromiť. Sú zahltení množstvom správ zo zoznamovacích aplikácií. A ak si napriek všetkej snahe do polovice februára nikoho nenájdu, môžu sa dokonca cítiť veľmi sklamaní alebo frustrovaní.

Odborník odporúča pozerať sa na Valentína ako na obyčajný deň v roku a zamerať sa viac na pomalé a rozvážne randenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia