Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2024, 18:43
Čas čítania 0:43
Dominik Vetrák

Oscary úplne ignorovali vynikajúceho DiCapria aj ďalšie úžasné filmy. Mal by si ich vidieť, aj keď nič nevyhrajú

Oscary úplne ignorovali vynikajúceho DiCapria aj ďalšie úžasné filmy. Mal by si ich vidieť, aj keď nič nevyhrajú
Zdroj: Apple TV+
FILMY A SERIÁLY OSCARY 2024
Uložiť Uložené

Toto sú najlepšie filmy a herci, ktorí nezískali ani len nomináciu na Oscara.

Na veľké prekvapenie asi všetkých nedostal Leonardo DiCaprio nomináciu na Oscara za svoj výkon v snímke Killers of the Flower Moon. Dráma režiséra Martina Scorseseho získala 10 nominácií na zlatú sošku, no DiCapria vynechali. V jeho kategórii bola tento rok slušná konkurencia, no predsa len, DiCapriov fantastický výkon (celkom možno najlepší v jeho kariére) si minimálne nomináciu zaslúžil.

Odporúčané
Palworld: Vyskúšali sme najväčší herný hit od čias Fortnite a PUBG, aby si ty nemusel. Sú pokémoni so zbraňami strata času? Palworld: Vyskúšali sme najväčší herný hit od čias Fortnite a PUBG, aby si ty nemusel. Sú pokémoni so zbraňami strata času? 23. januára 2024, 15:30

Nedostal ju však ani za Prekliaty ostrov (Shutter Island), Revolutionary Road, The Departed, Chyť ma, ak to dokážeš či Django Unchained.

Tohtoročné Oscary však ignorovali ďalšie skvelé výkony. Nomináciu nedostala Margot Robbie za Barbie a ani režisérka Greta Gerwig za rovnaký film. Nominácia sa neušla ani debutujúcej režisérke Celine Song za jej nádherný film Past Lives (ten celkovo získal len dve nominácie).

Sú však filmy, ktoré nezískali ani jednu nomináciu a určite stoja za pozretie. Niektoré už vyšli aj v našich kinách, iné premiéra ešte len čaká. Medzi nimi sú napríklad A Thousand and One (Byt č. 10-01), The Iron Claw, All of Us Strangers, Memory, The Killer (je to Fincherov prvý film po 17 rokoch bez nominácie na Oscara), Air či Passages.

Killers of the Flower Moon
Zdroj: Apple TV+/Paramount
Domov
Zdieľať
Diskusia