Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2024, 9:30
Čas čítania 3:12
Adriana Královičová

FOTO: Ladislav vytvoril zo starej dodávky štýlový glamping s fínskou saunou. Vymeň kanceláriu za tichú záhradu pri vode

FOTO: Ladislav vytvoril zo starej dodávky štýlový glamping s fínskou saunou. Vymeň kanceláriu za tichú záhradu pri vode
Zdroj: AIVA Glamping
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN
Uložiť Uložené

AIVA slúži ako ideálny pracovný priestor aj relaxačné útočisko. Prečítaj si, ako Slovák Ladislav postupoval pri realizácii.

Na Slovensku sa s dizajnovými ubytovaniami roztrhlo vrece. Šikovní ľudia ukazujú svoje zručnosti domácich majstrov i kreativitu a my sa nestačíme čudovať, aké dizajnové skvosty sú schopní postaviť čo i len zo starej dodávky. Takýto šikovný výsledok sa podaril Ladislavovi Centárovi, ktorý navrhol a postavil glamping v Partizánskom. Nejde len tak o obyčajný glamping v prírode, súčasťou stavby je aj fínska sauna, ktorá sa nachádza priamo v tiny domčeku. Podobné projekty ukazujú, že krásne miesta máme aj u nás na Slovensku a vďaka zážitkovému ubytovaniu si dovolenku doma môžeš užiť v úplne inom štýle.

Pre Refresher Ladislav prezradil, že AIVA slúži aj ako workspace pre nekonečných dobrodruhov, ktorí priebežne potrebujú vymeniť kanceláriu za tichú záhradu. S dôrazom na ekológiu je off-grid sebestačná, ale zároveň preplnená modernými technológiami, aby spĺňala všetky potreby moderného priestoru. Ak plánuješ vyskúšať zážitkový minimalizmus v AIVE, noc pre dve osoby stojí 100 eur.

Ladislav chcel najskôr projekt postaviť s kamarátmi, no okolnosti zariadili, že nakoniec na stavbe pokračoval sám. Pustil sa do prerábky starej dodávky. „Myslím, že v prvom rade by bolo dobré spomenúť, že AIVA je recyklovaná off-grid verzia starej avie, aj keď z pôvodnej dodávky nezostalo skoro nič okrem konštrukcie, ktorú sme aj tak ešte nadstavovali,“ opisuje nám. 

V článku sa dočítaš, odkiaľ Ladislav čerpal inšpiráciu, ako pracoval s rozpočtom a kto mu pri stavbe pomáhal. 

Ak sa ti páčia články o architektúre a interiérovom dizajne, pozri si dokonalú stavbu v českých Krkonošiach či dizajnový dom nad Dúbravkou. Prečítať si môžeš aj o tom, ako Slovák postavil tiny house v Podbrezovej, aj ako Zuzana prerobila starý jednoizbák za 30 000 eur. Pre exkluzívny obsah odoberaj Refresher+.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený AIVA (@aiva.glamping)

Glamping s vlastnou saunou

„Prvotná myšlienka však vznikla oveľa skôr. Boli sme ,dream team‘, ktorý tvorili kamaráti z detstva, každý špecializovaný na inú profesiu potrebnú na výstavbu. Poznáte to však: rozbiehanie vlastných firiem, deti, bývanie či dôležitejšie projekty. Nakoniec som vo výstavbe pokračoval sám,“ opisuje nám začiatky projektu Ladislav.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 152213 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako postupoval pri rekonštrukcii. 
  • Ako pracoval s rozpočtom. 
  • Kto navrhoval interiér AIVY.
Domov
Zdieľať
Diskusia