Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
4. januára 2024, 13:39
Čas čítania 0:38
Radka Klučárová

Veľký úspech tradičnej slovenskej kuchyne: bodovala v prestížnom gastrorebríčku. Toto by u nás mali ochutnať všetci turisti

GASTRO SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Slovensko obsadilo úctyhodné 42. miesto a v porovnaní s minulým rokom si výrazne polepšilo.

Prestížny gastroportál Taste Atlas zverejnil tohtoročný rebríček najlepších kuchýň sveta Taste Atlas Awards 23/24. Slovensko si oproti minulému roku výrazne polepšilo a v zozname poskočilo až o osem miest. 

Na základe státisícok hodnotení jedál a potravinárskych výrobkov portál zostavil zoznam toho najlepšieho, čo svetová gastronómia ponúka. Prvé miesto obsadilo už tradične Taliansko s najobľúbenejším jedlom – pizzou. Na druhé miesto sa tentoraz dostalo Japonsko a na tretie miesto sa z minuloročného druhého prepadlo Grécko. Slovensko obsadilo úctyhodné 42. miesto.

rebríček kuchýň sveta
Zdroj: TasteAtlas

Za ochutnanie stoja naše tradičné mliečne výrobky

Na 80. miesto sa zo stovky najlepších jedál dostala naša tradičná kapustnica. Najchutnejšie slovenské potraviny sú podľa turistov naše mliečne výrobky. Vysoké hodnotenie dostali slovenský oštiepok, ovčí salašnícky údený syr, slovenská parenica, oravský korbáčik či slovenská bryndza.

Portál verejnosti odporúča navštíviť aj niektoré zo slovenských gastroprevádzok, medzi nimi napríklad Roxor v Bratislave, Kolibu u svätého Krištofa v Banskej Bystrici, Chatu pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách, Biofarmu Príroda – Salaš Stupava či Gurmánsky Grob (Slovenský Grob).

koliba, gasto
Zdroj: ukristofa.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia