Slovensko obsadilo úctyhodné 42. miesto a v porovnaní s minulým rokom si výrazne polepšilo.
Prestížny gastroportál Taste Atlas zverejnil tohtoročný rebríček najlepších kuchýň sveta Taste Atlas Awards 23/24. Slovensko si oproti minulému roku výrazne polepšilo a v zozname poskočilo až o osem miest.
Na základe státisícok hodnotení jedál a potravinárskych výrobkov portál zostavil zoznam toho najlepšieho, čo svetová gastronómia ponúka. Prvé miesto obsadilo už tradične Taliansko s najobľúbenejším jedlom – pizzou. Na druhé miesto sa tentoraz dostalo Japonsko a na tretie miesto sa z minuloročného druhého prepadlo Grécko. Slovensko obsadilo úctyhodné 42. miesto.
Za ochutnanie stoja naše tradičné mliečne výrobky
Na 80. miesto sa zo stovky najlepších jedál dostala naša tradičná kapustnica. Najchutnejšie slovenské potraviny sú podľa turistov naše mliečne výrobky. Vysoké hodnotenie dostali slovenský oštiepok, ovčí salašnícky údený syr, slovenská parenica, oravský korbáčik či slovenská bryndza.
Portál verejnosti odporúča navštíviť aj niektoré zo slovenských gastroprevádzok, medzi nimi napríklad Roxor v Bratislave, Kolibu u svätého Krištofa v Banskej Bystrici, Chatu pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách, Biofarmu Príroda – Salaš Stupava či Gurmánsky Grob (Slovenský Grob).