Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
25. decembra 2022, 15:05
Čas čítania 0:41

Parádny úspech: Slovenské jedlá to dotiahli medzi 50 najlepších kuchýň sveta. Najviac nám vychválili nečakané pokrmy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Medzi najlepšie hodnotené jedlá slovenskej kuchyne patria podľa TasteAtlas Awards 2022 parenice, korbáčiky či kapustnica.

Známy sprievodca tradičným jedlom rôznych kútov sveta TasteAtlas zverejnil svoj každoročný rebríček najlepšie hodnotených kuchýň. Na prvom mieste v rebríčku TasteAtlas Awards 2022 sa s najväčším počtom bodov umiestnilo Taliansko, druhé miesto obsadilo Grécko a tretiu priečku obsadilo Španielsko.

V top desiatke ďalej v nasledovnom poradí pokračujú kuchyne Japonska, Indie, Mexika, Turecka, Spojených štátov amerických, Francúzska a desiatku uzatvára Peru. Veľkým prekvapením je, že do 50 najlepších tradičných kuchýň sa dostala aj slovenská, ktorá obsadila presne 50. miesto.

V rámci slovenskej kuchyne sa v rebríčku uvádzajú aj naše najlepšie hodnotené jedlá. Medzi ne patria napríklad slovenská parenica, zázrivský korbáčik, oravský korbáčik, bryndzové halušky, lokše, guláš či kapustnica.

Okrem jedál TasteAtlas odporúča aj najlepšie reštaurácie, v ktorých si môžeš vychutnať slovenskú kuchyňu. Umiestnili sa tu napríklad Chata pri Zelenom plese (Vysoké Tatry), Koliba Kamzík (Vysoké Tatry), Vínotéka u františkánov (Skalica), Koliba U svätého Krištofa (Banská Bystrica) či dokonca burgráreň Roxor v Bratislave. Česká kuchyňa sa umiestnila na 27. mieste.

Domov
Zdieľať
Diskusia