Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. decembra 2023, 14:21
Čas čítania 0:51
Barbora Adamkovičová

Ľudí pobúrila nová misska, korunku si vraj nezaslúži. Prekáža im jej údajná chlapčenská postava aj krátky účes

OSOBNOSTI KRÁSA
Uložiť Uložené

Nová víťazka Miss France čelí vlne kritiky, musela si ju zastať aj poslankyňa.

Počas víkendu sa vo Francúzsku uskutočnilo finále súťaže Miss France, ktorej víťazkou sa stala Eve Gilles. Nová misska však na sociálnych sieťach čelí vlne kritiky. Korunku krásy si vraj nezaslúži, podľa mnohých totiž nespĺňa ideály „ženskej krásy“. Kritizujúcim prekážajú hlavne jej krátke vlasy, tzv. pixie haircut, informuje Business Insider.

Nová kráľovná krásy je prvou Miss France v histórii, ktorá má krátke vlasy, za čo si na nej mnohí ľudia poriadne zgustli. Pobúrenie u niektorých vyvolalo aj jej telo, ktoré vraj nemá výrazné krivky. Bokmi či kolenami podľa nich skôr pripomína chlapčenskú postavu. Ľudia za to kritizujú porotu a tvrdia, že zvolila androgýnnu (obojpohlavnú, resp. s prvkami opačného pohlavia) víťazku. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eve Gilles (@evegillesoff)

Kráľovná krásy si však z negatívnych komentárov nič nerobí a svojim neprajníkom venovala jasný odkaz. „Nikto by vám nemal diktovať, kto ste. Každá žena je iná a všetky sme výnimočné. Zastúpenie žien je rôznorodé. Podľa môjho názoru sa krása neobmedzuje na účes alebo tvary, ktoré máme alebo nemáme,“ vyjadrila sa Eve Gilles na margo kritiky.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Víťazku podporili aj niektorí politici. „Veľká podpora pre Eve Gilles, ktorá hrdo stojí tvárou v tvár nenávistným komentárom na sociálnych sieťach,“ uviedla francúzska poslankyňa Karima Delli na sociálnej sieti.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Miss France Officiel (@missfranceoff)

Domov
Zdieľať
Diskusia