Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2023, 8:12
Čas čítania 1:14
Radim Šlechta

Turisti vybrali najnechutnejšie československé polievky. Zarazila ich držková, no ešte viac známa vianočná klasika

NEWS POLIEVKY TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené

My ich milujeme, cudzinci nenávidia. V rebríčku sú klasiky, ktoré Česi a Slováci milujú po desaťročia.

Používatelia známeho food servera TasteAtlas si znova posvietili na česko-slovenskú gastronómiu. Tentoraz sa zamerali na tie najhoršie české polievky, ktoré sa však nachádzajú v tradičnej slovenskej kuchyni. Podávajú sa v závodných jedálňach, drahých reštauráciách, ale aj v našich domácnostiach.

TasteAtlas svoje rebríčky zostavuje na základe hlasovania registrovaných používateľov. Z výsledného hlasovania maže príspevky botov a lokálnych patriotov, ktorí nechcú objektívne hodnotiť, ale len zdvihnúť prestíž svojich obľúbených jedál alebo krajiny.

7. miesto

Na poslednom, ale vlastne najlepšom mieste rebríčka sa umiestnila fazuľová polievka. Strašiak školských jedální si však od turistov vyslúžil ešte pomerne solídne hodnotenie – 3,9 hviezdičky.

fazolová polévka
Zdroj: Wiki Commons/stephanie monfette/volně k užití

6. miesto

Gulášová polievka si od recenzentov vyslúžila 3,8 hviezdičky a skončila na 6. mieste. Ako tebe chutí táto zmes mäsa, paprikovej omáčky a kopy zemiakov?

Gulášová polévka
Zdroj: Wiki Commons/Lily15/na voľné použitie

5. miesto

Na šošovicovej polievke si pochutnáš hádam v každej jedálni. Ľudí zo zahraničia však príliš nenadchla. S hodnotením 3,7 hviezdičky si vyslúžila 5. miesto.

čočková polévka
Zdroj: Wiki Commons/Brücke-Osteuropa/na voľné použitie
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia