4. miesto
Bližšie nešpecifikovanú zeleninovú polievku používatelia servera ohodnotili 3,4 hviezdičky.
„Najčastejšie sa skladá z mrkvy, zo zeleru a zemiakov nakrájaných na kocky alebo plátky, ale ľahko sa prispôsobí akejkoľvek chuti. Okrem zeleniny môže obsahovať aj tenké cestoviny a vaječné alebo pečeňové knedličky. Bez ohľadu na varianty je táto klasická polievka základom mnohých českých domácností a často sa objavuje aj na jedálnych lístkoch tradičných reštaurácií,“ uvádza k polievke TasteAtlas.

3. miesto
Ide o predovšetkým českú klasiku s názvom „kyselo“ alebo aj „kulajda“, ktorá dostala bronzovú medailu nechutnosti a hodnotenie len 3,3 hviezdičky.

2. miesto
Na druhom mieste sa umiestnila držková polievka s hodnotením 3,3 hviezdičky. Táto polievka pravidelne zbiera anticeny nielen v kategórii polievok, ale aj v jedlách celkovo. Turisti skrátka nedokážu pochopiť, ako mnohým Čechom a Slovákom môžu chutiť držky.

1. miesto
Zďaleka najmenej obľúbenou polievkou sa stala rybacia polievka. Vianoce sa blížia a práve toto jedlo sa u nás často objavuje na sviatočných stoloch. Návštevu zo zahraničia by si ňou však nenadchol.
