Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Turisti vybrali najnechutnejšie československé polievky. Zarazila ich držková, no ešte viac známa vianočná klasika

4. miesto

Bližšie nešpecifikovanú zeleninovú polievku používatelia servera ohodnotili 3,4 hviezdičky.

„Najčastejšie sa skladá z mrkvy, zo zeleru a zemiakov nakrájaných na kocky alebo plátky, ale ľahko sa prispôsobí akejkoľvek chuti. Okrem zeleniny môže obsahovať aj tenké cestoviny a vaječné alebo pečeňové knedličky. Bez ohľadu na varianty je táto klasická polievka základom mnohých českých domácností a často sa objavuje aj na jedálnych lístkoch tradičných reštaurácií,“ uvádza k polievke TasteAtlas.

zeleninová polévka
Zdroj: Unsplash/Nathalie Jolie/na voľné použitie

3. miesto

Ide o predovšetkým českú klasiku s názvom „kyselo“ alebo aj „kulajda“, ktorá dostala bronzovú medailu nechutnosti a hodnotenie len 3,3 hviezdičky.

kyselo
Zdroj: Lidl/propagačný materiál

2. miesto

Na druhom mieste sa umiestnila držková polievka s hodnotením 3,3 hviezdičky. Táto polievka pravidelne zbiera anticeny nielen v kategórii polievok, ale aj v jedlách celkovo. Turisti skrátka nedokážu pochopiť, ako mnohým Čechom a Slovákom môžu chutiť držky.

dršťková polévka
Zdroj: Wiki Commons/Bin im Garten/na voľné použitie

1. miesto

Zďaleka najmenej obľúbenou polievkou sa stala rybacia polievka. Vianoce sa blížia a práve toto jedlo sa u nás často objavuje na sviatočných stoloch. Návštevu zo zahraničia by si ňou však nenadchol.

rybí polévka
Zdroj: Wiki Commons/Ludek/na voľné použitie
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia