Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2023 o 16:36
Čas čítania 0:55
TASR

Na Štedrý večer bude mať premiéru nová vianočná rozprávka od režisérky Svine. Princeznú stvárni celkom nová tvár

FILMY A SERIÁLY POSITIVE VIBES SPRÁVY Z DOMOVA VIANOCE VIANOČNÉ FILMY
Uložiť Uložené

Réžie a scenára rozprávky sa po predčasnom odchode Stanislava Párnického ujala Mariana Čengel Solčanská.

Vianočnú rozprávku Tri zlaté dukáty, pod ktorú sa podpísala režisérka a scenáristka Mariana Čengel Solčanská, uvedie RTVS do vysielania v televíznej premiére 24. decembra na Jednotke. Informoval o tom manažment verejnoprávnej televízie, tvorcovia a herci na utorkovej tlačovej konferencii. Rozprávka má podľa režisérky blízko k Perinbabe aj Popoluške.

Štedrovečernú televíznu rozprávku ako klasický príbeh o boji dobra so zlom s typickými charaktermi a vzťahmi, odohrávajúci sa nie na kráľovskom dvore, ale v dedinskom prostredí, mal pôvodne nakrútiť Stanislav Párnický. Réžie a scenára sa po jeho predčasnom odchode ujala Mariana Čengel Solčanská.

Rozprávka Tri zlaté dukáty.Rozprávka Tri zlaté dukáty.Rozprávka Tri zlaté dukáty.Rozprávka Tri zlaté dukáty.
Zobraziť galériu
(5)


„Táto rozprávka je pre mňa špeciálna hlavne tým, že je dedičstvom po mojom pedagógovi, ktorý mi zmenil život. Nikdy som nezdedila nič významnejšie a dojímavejšie ako toto dielo,“ uviedla režisérka k svojej tretej rozprávke Tri zlaté dukáty.

„Odlišuje sa v tom, že je jednoznačne najvtipnejšia, mala som z toho obrovskú radosť. A je folklórna, takže konečne som mohla robiť to, čo som vždy chcela. Som dieťa odchované na Ťapákových filmoch, takže tá ľudovosť a zemitý naturel hlavných postáv tentoraz úplne vyplávali na povrch,“ povedala Čengel Solčanská. 

Odporúčané
Inšpirácie na vianočné stolovanie: Ako ozdobiť a prestrieť stôl na Vianoce? Inšpirácie na vianočné stolovanie: Ako ozdobiť a prestrieť stôl na Vianoce? 16. októbra 2024 o 15:51

V rozprávke sa predstavia mladí slovenskí herci Katarína Krajčovičová (zámocká pani Júlia) a Ladislav Bédi (pastier oviec Juraj). Zahrali si po boku hereckých kolegov Jozefa Vajdu, Jany Hubinskej, Michala Isteníka, Ondreja Kovaľa, Juraja Hrčku, Mariána Labudu ml., Jitky Čvančarovej, Lukáša Pelča a ďalších.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Katka Krajčovičová (@katka_krajcovicova)

Domov
Zdieľať
Diskusia