Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2023, 14:30
Čas čítania 7:23
Denisa Šútorová

Účesy roka 2024: Hitom je prirodzená blond, luxusná hnedá a pixie cut. Akú ofinu zvoliť a máš ešte šancu s kučerami?

Účesy roka 2024: Hitom je prirodzená blond, luxusná hnedá a pixie cut. Akú ofinu zvoliť a máš ešte šancu s kučerami?
Zdroj: Unsplash/Ivana Cajina
MÓDA MÓDA TRENDY VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Ak niečo nechýba na zozname vlasových trendov na budúci rok, je to práve prirodzenosť. Rovnako sa však nezabudneme ani odviazať. S akými strihmi, farbami či stylingom budeš trendy, ti poradí Monika Kalická.

Popredná hairstylistka a zakladateľka salónu STRUCTURE Monika Kalická nám nedávno porozprávala o najobľúbenejšej farbe letnej sezóny (low maintenance blond, teda blond, o ktorú sa nemusíš starať). Dnes spolu uzatvárame starý rok a vítame nový. Ten totiž prinesie široký a poriadne zaujímavý zoznam vlasových trendov. Nechýbajú na ňom extravagantné strihy, odvážne odtiene a predovšetkým prirodzený styling. 

„Žiadny z trendov by som budúci rok nerobila tak, aby bol perfektne nalinajkovaný. Práve naopak. Klientom rozhodne odporúčam, aby sa odviazali a neboli takí perfekcionisti. Kľúčom všetkého je práve podotknúť svoju prirodzenú štruktúru vlasov,“ hovorí pre Refresher Monika Kalická.

„Viem, že na Slovensku má veľa klientok problém so svojou naturálnou štruktúrou. Ja by som ich však chcela povzbudiť, aby sa naučili mať rady svoje vlasy a urobili maximum preto, aby to vyzeralo dobre. Osobne nerada pretváram klienta na to, kým nie je, práve naopak, snažím sa podotknúť jeho osobnosť a dodať mu sebavedomie tým, že vyzdvihneme jeho skutočné ja,“ dodáva Moni.

Monika Kalická ti poradí, ako byť v roku 2024 cool.
Monika Kalická ti poradí, ako byť v roku 2024 cool. Zdroj: Archív resepondenta/Monika Kalická

Ešte pred tým, ako sa pustíš do nasledujúcich trendov, sa určite nezabudni poradiť so svojím hairstylistom. Nevyhnutná je aj dôkladná starostlivosť o vlasy a vhodná vlasová rutina.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

V Refresheri ti vždy radi povieme o aktuálnych trendoch v móde aj starostlivosti o zovňajšok. Nedávno sme ti priniesli článok o najobľúbenejšom strihu roka – c-cute. Staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

Pixie cut 

„Podľa mňa sú najväčším hitom, ktorý vlastne začal už aj tento rok, práve pixie hair cuts. Ide o krátke zostrihy, ktoré sú vzadu krátke a po bokoch hlavy o čosi dlhšie. Nechýba im však ani krátka ofina,“ hovorí Moni Kalická. Zároveň ťa však vystríha, že tento strih nie je pre každého. Treba totiž prihliadať na typ tváre aj tvar hlavy. „Ak niekto nie je vhodný kandidát pre tento strih, dokáže to vyzerať veľmi zle,“ dodáva. 

Pixie cutu podľahli aj svetové celebrity. Moni Kalická radí, akým typom tváre sa hodí.
Pixie cutu podľahli aj svetové celebrity. Moni Kalická radí, akým typom tváre sa hodí. Zdroj: Instagram/Dixie D'Amelio, Getty Images/Steve Granitz/WireImage, Getty Images/Gotham/GC Images
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 149846 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akým typom tváre pristane pixie cut a kedy sa mu radšej vyhnúť.
  • S ktorými ďalšími strihmi budeš budúci rok zaručene cool.
  • Ako v nasledujúcom roku nosiť bob cut.
  • Aké ofiny budú trendy.
  • Na čo si dať pozor pri červenej a ryšavej farbe.
  • Ako dosiahnuť prirodzenú blond.
  • Ktorej farbe sa rozhodne vyhnúť.
Domov
Zdieľať
Diskusia