Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2023, 18:11
Čas čítania 0:50
Karolína Uličná

Prémiové nákupné centrum v Bratislave odhalilo novú prístavbu. Na zelenej fasáde bude vyše 40-tisíc druhov rastlín

ZAUJÍMAVOSTI NÁKUPNÉ CENTRÁ V BRATISLAVE
Uložiť Uložené

Nové vizualizácie odhaľujú najväčšiu zelenú fasádu na Slovensku.

Nákupné centrum Aupark masívne rozširuje svoju plochu. Po dokončení poskytne 9 999 štvorcových metrov nákupných plôch, informuje portál YIM.BA.

Najnovšie zverejnili vizualizácie fasády, ktorá má nadväzovať na Sad Janka Kráľa, pri ktorom sa Aupark nachádza. Fasáda bude takmer celá zelená a pozostávať bude z mnohých druhov rastlín. Nákupné centrum je taktiež od roku 2014 držiteľom certifikátu BREEAM In-Use na úrovni Double Excellent, ktorý potvrdzuje jeho dlhodobú angažovanosť pri otázke udržateľnosti.

vizualizacia aupark zelen
Zdroj: Unibail-Rodamco-Westfield

„Bratislavský Aupark vnímame ako súčasť najstaršieho verejného parku v strednej Európe pri Dunaji. V tomto kontexte sme kládli dôraz na riešenie fasády, ktorá bude zároveň zelená, úsporná a podporí energetickú nezávislosť budovy,“ približuje v tlačovej správe Juraj Jančina, ktorý stojí za koncepciou novej fasády.

aupark fasáda prístavbaaupark fasáda prístavbaaupark fasáda prístavba
Zobraziť galériu
(3)

Nákupné centrum sa tak bude pýšiť zelenou fasádou vysokou 18 metrov a s dĺžkou 130 metrov. Svoje miesto tu nájde až 40-tisíc rastlín rôznych druhov. „Tento prístup je zvlášť dôležitý v priestore, kde naše centrum susedí s dopravnou tepnou mesta,“ uviedla riaditeľka nákupného centra Aupark, Veronika Košická.

Odporúčané
Influencerka Rachelka hrdá na fejkové kabelky od Diora a žiadna dráma, na ktorú sme sa tešili. Takto dopadli nové Nákupné maniačky Influencerka Rachelka hrdá na fejkové kabelky od Diora a žiadna dráma, na ktorú sme sa tešili. Takto dopadli nové Nákupné maniačky 10. januára 2023, 13:30

„V porovnaní s ostatnými hráčmi má priemerný návštevník Auparku o 30 % vyššie príjmy. V kombinácii s dodatočnými službami či prítomnosťou Sadu Janka Kráľa sa tak posilní ‚destinačný‘ charakter nákupného centra, kam sa chodí za nákupmi aj za trávením voľného času,“ povedal ešte pred časom majiteľ, ktorý Aupark považuje za prémiové nákupné centrum.

Domov
Zdieľať
Diskusia