Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2014, 19:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmová pocta pre hokejovú legendu Pavla Demitru, 38, odhaľuje prvé zábery

FILMY A SERIÁLY HOKEJ
Uložiť Uložené

Pavol Demitra, slovenská, no i svetová hokejová legenda, dostane oslavný film, poctu od Dana Dangla a vy sa môžete pozrieť na prvé zábery z neho!

Filmová pocta pre hokejovú legendu Pavla Demitru, 38, odhaľuje prvé zábery

Do našich kín mieri dokument mapujúci život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. Tento jedinečný filmový projekt predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ.


7. september 2011 – Jaroslavľ

Dátum, ktorý sa zapíše do dejín Slovenska, ale i celého sveta ako deň veľkej tragédie, kedy sme prišli o dobrých ľudí a športovcov, no nás stále bolí najmä strata jedného z najväčších hokejistov všetkých čias. Veľa Slovákov si tú smutnú správu pamätá, vedia kde boli, ako sa ju dozvedeli. Vedia, že Pavol Demitra sa na nás už od toho dňa nikdy neusmial ani neusmeje.

Film nebude o tragédii

Naopak! Tento film má byť o človeku, ktorého sme my - bežní ľudia, ako aj jeho blízki, rodina, kamaráti a kolegovia, mali radi. Bol viac ako len športovcom, bol symbolom úspechu, vzorom mnohých mladých ľudí a nielen vzorom športovým. Bol príkladným otcom, manželom a nakoniec, ako sa dozviete v tomto filme, bol to nesmierne zábavný chlapík. Zámerom tvorcov filmu 38 je predstaviť človeka z mäsa a kostí. Skrátka neidealizovať a bližšie ho spoznať.

Filmová pocta pre hokejovú legendu Pavla Demitru, 38, odhaľuje prvé zábery

"Nechceme sa pozerať na športovca, chceme mať pred očami človeka, osobnosť. Dozvedieť sa viac o tom ako žil, čo čakal od života, na čom mu záležalo a čo dosiahol." - Dano  Dangl, producent a scenárista filmu. 


"Keď sa nám v hlave zrodili prvé myšlienky, najpodstatnejšie v tej chvíli bolo získať súhlas na ich realizáciu od rodiny a hlavne od manželky Paľa Demitru, Majky Demitrovej. Od Majky sme získali exkluzivitu na nakrútenie kinofilmu a významne prispela k realizácii celého projektu. Stala sa vlastne členom štábu, za čo jej veľmi ďakujeme."  - Dano Dangl, producent a scenárista filmu.


Vo filme budú použité unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívu NHL a osobné výpovede. Samozrejme sa dočkáme aj záberov Paľa v reprezentácií, ktoré budú veľmi emotívne, nakoniec, skúste si pustiť pamätné nájazdy proti Rusom alebo Paľov posledný zápas za repre.

Distribučná spoločnosť Itafilm uvedie film do slovenských kín už 10. apríla 2014.


Filmová pocta pre hokejovú legendu Pavla Demitru, 38, odhaľuje prvé zábery
Filmová pocta pre hokejovú legendu Pavla Demitru, 38, odhaľuje prvé zábery
Domov
Zdieľať
Diskusia