Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. novembra 2023, 12:11
Čas čítania 1:04
Dominik Vetrák

Hra, ktorá pobláznila Tiktok. Lethal Company je najzábavnejšia videohra tohto roka, ktorú môžeš hrať s kamošmi

Hra, ktorá pobláznila Tiktok. Lethal Company je najzábavnejšia videohra tohto roka, ktorú môžeš hrať s kamošmi
Zdroj: Zeekerss
FILMY A SERIÁLY FINEST KIND HRY NAJLEPŠIE HOROROVÉ HRY NAJLEPŠIE HRY ROKA 2023 TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Indie hra vyvoláva záchvaty smiechu a ovládla celý internet.

Ten pocit, keď človek nájde nenápadnú, no skvelo vyzerajúcu hru a stojí iba 10 eur, je nezabudnuteľný. Koncom októbra vyšla presne jedna takáto. Hra Lethal Company postupne ovládla Steam, Twitch a Tiktok, kde sú stovky krátkych klipov a záberov z hrania. Všetky spájajú dve veci – buď sú strašidelné, alebo neuveriteľne zábavné. Väčšinou je to mix oboch. 

Odporúčané
Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? 25. novembra 2023, 9:30

Cieľom hry je pristáť na mimozemskej planéte a zozbierať tam potrebné suroviny. Hráčom to však znepríjemňujú rôzne príšery, ktoré sa skrývajú v tme a kedykoľvek vyskočia na hráča. Levely sú tak plné takzvaných jumpscares, keď človek nečaká, že ho niečo vystraší. Príšery sa schovávajú za dverami, v tajných miestnostiach, ale niekedy aj nasledujú hráča za jeho chrbtom. Hra je strašidelná len chvíľu a následne je už poriadne vtipná. 

Dôležitou súčasťou hrateľnosti je takzvané proximity audio. Hra zaznamenáva zvuk v okolí všetkých hráčov a zosilňuje ho podľa toho, ako je blízko pri ostatných hráčoch. Dokonca ho stlmí v momente, keď napríklad príšera obalí hlavu hráča a on kričí od strachu. 

Kľúčom je hrať ju s kamarátmi, s ktorými hráč môže zdieľať vtipné momenty a zabávať sa na jeho nešťastí, keď skočí na mínu alebo otvorí dvere s istotou, že v nich bude poklad, a nájde tam akurát krvilačného diabla. Presne takéto situácie spôsobujú záchvaty smiechu, pozri úžasné videá nižšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia