Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. novembra 2023, 15:55
Čas čítania 0:59
TASR

Rozprávková atrakcia pod Poľanou: chalúpku dedka Večerníčka prvýkrát otvoria pre verejnosť

KULTÚRA ANIMOVANÉ FILMY KAM NA VÝLET – SLOVENSKO POSITIVE VIBES PRÍRODA
Uložiť Uložené

Deduško Večerníček má chalúpku v Skliarove. Budeš ju môcť navštíviť až do Vianoc.

Atmosféra sviatkov i rozprávkové postavičky budú súčasťou série vianočných akcií pri malej chalúpke dedka Večerníčka pod Poľanou. Informovala o tom Elena Jankovičová z Komunikačného centra Detva, ktoré podujatie organizuje.


Chatka je vhodná pre všetkých návštevníkov, najmä však pre rodiny s deťmi. „Cieľom je ponúknuť možnosť stráviť predvianočný čas vo vianočnej a rozprávkovej atmosfére,“ objasnila s tým, že pre záujemcov bude k dispozícii aj malé občerstvenie. Deti môžu priniesť rozprávkové knižky, ktoré už prečítali, a vymeniť ich za zbierku, ktorá tam bude pre ne pripravená.

malá chalúpka dedka Večerníčka pod Poľanou
Zdroj: TASR/Silvia Tannhauserová

„Prvýkrát tiež otvoríme chalúpku pre verejnosť. Bude tak možné nazrieť do jej interiéru,“ dodala s tým, že k dispozícii budú počas podujatia aj výrobky od lokálnych výrobcov. Priblížila, že akcia bude v areáli Lazníckeho dvora pod Pôjdami, ktorého súčasťou je aj malá chalúpka dedka Večerníčka. Nachádza sa v miestnej časti Detva-Skliarovo nad amfiteátrom.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš známe slovenské miesta iba podľa obrysu? Otestuj sa, ako dobre poznáš Slovensko KVÍZ: Spoznáš známe slovenské miesta iba podľa obrysu? Otestuj sa, ako dobre poznáš Slovensko 29. apríla 2024, 10:00

Podujatie sa začne 24. novembra a pokračovať bude každý piatok a v sobotu v čase od 16.00 do 20.00 h. Posledné bude v piatok 22. decembra. Chalúpka s orientačným číslom 22 stojí na lúke Lazníckeho dvora na detvianskych lazoch. Má strechu zo slamy, ktorá bola kedysi pre tento región typická. Počas bežných dní sa turisti do jej vnútra nedostanú. Môžu si pri nej len posedieť na lavičke.

Domček postavili ako súčasť projektu s názvom Kultúrna cesta Podpoľanie a stal sa turistickou atrakciou. „Počas letnej sezóny sme robili viac tematických akcií pre verejnosť s ponukou tradičných pochutín. Oslávili sme Veľkú noc na chalúpke a mali sme aj kosenie sena,“ spomenula Jankovičová.

Domov
Zdieľať
Diskusia