Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2023, 9:14
Čas čítania 0:45
Radka Klučárová

Známa videochatovacia stránka Omegle po 14 rokoch končí. Čelí vážnym obvineniam z pedofílie

TECH SOCIÁLNE SIETE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Stránka vraj bola útočiskom pre sexuálnych predátorov.

Populárna platforma Omegle určená na videochatovanie s neznámymi ľuďmi po 14 rokoch definitívne končí. Ako píše BBC, stalo sa tak po množstve obvinení zo strany používateľov, ktorí tvrdia, že webová stránka maloletých spájala s pedofilmi a bola útočiskom pre sexuálnych predátorov.

Omegle sa s používateľmi rozlúčilo s humorom. Svoj koniec platforma oznámila fotkou náhrobného kameňa s logom a rokmi pôsobenia.

Populárna bola hlavne medzi deťmi 

So známym claimom „Talk to strangers!“ (Rozprávaj sa s cudzími!) bolo jej cieľom spájať vo videochate neznámych ľudí z celého sveta. Jej popularita počas rokov rástla najmä medzi neplnoletými. Sprísňujúce sa opatrenia zo strany regulačných orgánov a zvyšujúce sa nároky na bezpečnosť na internete však už neumožňujú prevádzkovanie kontroverznej webstránky. 

Podľa BBC sa Omegle spomína vo viac ako 50 prípadoch proti pedofilom vo viacerých krajinách. Po tomto zistení odkazy na Omegle v roku 2021 zakázala aj sociálna sieť Tiktok. 

Zakladateľ Omegle Leif K. Brooks vo vyhlásení uviedol, že prevádzka webovej stránky „už nie je udržateľná ani z finančného, ani zo psychologického hľadiska“. Zároveň si stále stojí za tým, „že platforma nenesie vinu za to, že ju niektorí ľudia zneužívali aj na páchanie nevýslovne ohavných trestných činov“.

Omegle
Zdroj: Omegle
Domov
Zdieľať
Diskusia