Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
5. novembra 2023 o 7:47
Čas čítania 3:34
Lukáš Čelka

Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac

GASTRO GASTROPRIEMYSEL SLOVENSKO SPRÁVY ZO SVETA TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Slovensko má cudzincom čo ponúknuť a nemyslíme tým len krásnu prírodu. Naše lokálne gastro špeciality si mnohí z nich zamilovali.

Známy gastro portál TasteAtlas zverejnil zoznam najobľúbenejších slovenských produktov a nápojov. Pre nikoho asi nebude prekvapením, že cudzinci obľubujú najmä naše mliečne výrobky – konkrétnejšie syry. Mnohým však zachutilo aj niečo tvrdšie: tradičná borovička z východu. Skôr než sa však dostaneme k nápojom, pozrime sa na produkty.

Hodnotenie serveru sa zakladá na jednotlivých recenziách jeho používateľov. Administrátori TasteAtlas si dávajú pozor, aby ich rebríčky neskresľovali neobjektívne recenzie botov či „lokálpatriotov“.

15. Stupavské zelé

Kapustnica či iba samotná kapusta s domácou klobáskou. Mňam. Stupavské zelé je viac-menej tradičná slovenská kyslá kapusta vypestovaná v okolí mesta Stupava. Záhoráci majú na ňu tradičnú receptúru a vyrábajú ju bez pridania akýchkoľvek konzervačných látok. Pravdepodobne však bude chutiť veľmi podobne ako kyslá kapusta, ktorú pošliapala bosými nohami v sude tvoja stará mama. 

Kyslá kapusta.
Kyslá kapusta. Zdroj: Youtube/@Záhrada

14. Levický slad

Keď sa povie slovenské pivo, všetkým nám napadne Hurbanovo. Ale pozor, medzi cudzincami je vychýrený najmä Levický slad. Ide o svetlý jačmenný slad plzenského typu, ktorý sa získava z certifikovaných odrôd jačmeňa pestovaných v Podunajskej nížine. Levický slad má výraznú sladovú vôňu a pomerne sladkú chuť.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia