Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. novembra 2023, 8:44
Čas čítania 0:38
Lukáš Čelka

Vznikla nadácia Matthewa Perryho na boj proti závislostiam. Bude pokračovať v odkaze herca aj po jeho smrti

OSOBNOSTI MATTHEW PERRY SERIÁL PRIATELIA
Uložiť Uložené

Nadácia bola založená necelý týždeň po hercovej smrti.

V Amerike vznikla nová nadácia na boj proti závislostiam nesúca meno Matthewa Perryho, informuje o tom portál CNN. Nadácia vznikla necelý týždeň po hercovej smrti, v piatok 3. novembra, a už teraz prijíma dary na pomoc pacientom trpiacim rôznymi závislosťami.  

„Naša nadácia pokračuje v duchu záväzku Matthewa Perryho pomáhať ostatným ľuďom bojujúcim so závislosťou. Nadáciu vedenú jeho vlastnými slovami, skúsenosťami a vášňou zmeniť životy toľkým ľuďom, koľkým je to len možné, sme založili preto, aby sme si uctili hercov odkaz,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení nadácie, ktorú sponzoruje a vedie verejná charita National Philanthropic Trust.

Herec ušiel niekoľkokrát z hrobárovej lopaty

Nie je tajomstvom, že Matthew Perry bojoval celý život so závislosťami – ako od Vicodinu, tak aj od alkoholu. Počas nakrúcania Priateľov denne užíval 55 tabletiek silného analgetika. Pre zdravotné problémy spôsobené vysokými dávkami liekov sa viackrát dostal do nemocnice. Ako sám žartoval, jeho popularita zo sitkomu mu niekoľkokrát zachránila život. 

Viac sa o jeho problémoch so závislosťami dočítaš v tomto článku.
Odporúčané
Matthew Perry bral počas nakrúcania Priateľov 55 tabletiek denne. Milovaný sitkom mu doslova zachránil život Matthew Perry bral počas nakrúcania Priateľov 55 tabletiek denne. Milovaný sitkom mu doslova zachránil život 30. októbra 2023, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia