Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2023, 9:10
Čas čítania 0:49
Lukáš Čelka

VIDEO: Britskí veterinári si mysleli, že táto mačka má len veľký ňufák. Neskôr zistili, že má dva nosy

SLOVENSKO DOMÁCE ZVIERATÁ MAČKY
Uložiť Uložené

Mačka s raritnou deformáciou hľadá nový domov, lebo pôvodní majitelia sa o ňu už nedokázali ďalej starať.

Čierno-biela mačka úplne zmiatla svojich nových opatrovateľov. Keď skončila v jednom z britských adopčných centier pre mačky, veterinári sa domnievali, že má veľký nos. Ako sa však neskôr ukázalo, ide o vrodenú chybu. Mačka má totiž dva nosy. O úsmevnom prípade informoval portál BBC.

Keďže sa o čierno-bielu mačku jej pôvodní majitelia nedokázali z finančných a zo zdravotných dôvodov ďalej starať, dali ju previezť do adopčného centra. Keď ešte zamestnanci netušili, že ide o mačku s veľmi ojedinelou deformáciou a mysleli si, že má len „väčší“ nos, vymysleli jej úsmevné meno. Pomenovali ju Nanny McPhee podľa kúzelnej opatrovateľky z rovnomennej detskej rozprávky, ktorá bola v animovanom filme vyobrazená s obrovským nosom.

Pri podrobnejšej prehliadke však lekári zistili, že mačka trpí vrodenou abnormalitou. „Je to skutočná rarita a našťastie jej to nerobí žiadne problémy,“ povedala pre BBC veterinárka Fiona Brockbanková. Dodala, že iné vrodené malformácie pri mačkách, akými sú napríklad rázštep pier či rázštep podnebia, nie sú nezvyčajné a môžu byť zdedené alebo spôsobené ešte počas vývoja v maternici.

 
Veterinárka tiež prezradila, že sa personál „nedokáže prestať pozerať na jej dva nosy“. „Všetci sme si ju zamilovali. Ukázala sa ako jemná dáma, ktorá zbožňuje maznanie. Dúfame, že vďaka svojej terajšej popularite nebude mať núdzu o potenciálnych majiteľov,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia