Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2023, 16:47
Čas čítania 1:18
Richard Balog

Nový partner Taylor Swift investoval spoločne s ďalšími hviezdnymi športovcami 200 miliónov eur do tímu F1

Nový partner Taylor Swift investoval spoločne s ďalšími hviezdnymi športovcami 200 miliónov eur do tímu F1
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI FORMULA 1 ŠPORT TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V zozname investorov nájdeš okrem hráčov amerického futbalu aj jedného z najznámejších golfistov, boxera či skúseného obchodníka.

V súčasnosti by si ťažko hľadal/-a viac sledovaný pár, ako je Taylor Swift a Travis Kelce. Nový partner jednej z najznámejších speváčok, hráč amerického futbalu v službách  Kansas City Chiefs, najnovšie investoval spoločne s ďalšími hviezdnymi športovcami 200 miliónov eur do tímu F1 s názvom Alpine. 

Skupinu investorov tvorí Kelceov spoluhráč Patrick Mahomes (jeden z najlepšie platených športovcov na svete), severoírsky golfista Rory Mcllroy, bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe Anthony Joshua, futbalisti Trent Alexander-Arnold a Juan Mata či zakladateľ spoločnosti Eberg Capital Roger Ehrenberg, ktorý vlastní podiel v zámorských tímoch Miami Marlins (MLB) a Real Salt Lake (MLS).

Odporúčané
Taylor Swift randí s NFL hráčom: Ihneď mu pribudlo pol milióna followerov. Toto je love story ženy, ktorá vytiahla ekonomiku USA  Taylor Swift randí s NFL hráčom: Ihneď mu pribudlo pol milióna followerov. Toto je love story ženy, ktorá vytiahla ekonomiku USA 28. septembra 2023, 15:30
Travis Kelce počas zápasu svojho tímu Kansas City Chiefs v NFL.
Travis Kelce počas zápasu svojho tímu Kansas City Chiefs v NFL. Zdroj: TASR/AP

Investícia športovcov prebehla v spolupráci s firmou Otro Capital, ktorá sa zameriava na šport, médiá, hry a zábavu a na ich nedostatočne speňažené a často podhodnotené aktíva, pričom spolupracuje s RedBird Capital.

Začiatok obchodu siaha do júna tohto roku, keď vedenie konzorcia Renault Group oznámilo, že predali 24 % podiel v tíme F1 Alpine skupine investorov, medzi ktorými boli Otro Capital, RedBird Capital Partners, Maximum Efforts Investments, ale aj známy herec Ryan Reynolds. Teraz spoločnosť Otro Capital rozšírila svoju investíciu o uvedených športovcov. 

Pridanie týchto hviezdnych mien zo sveta športu, ktorí získali tituly šampiónov, posilní strategické partnerstvo spoločnosti Otro Capital s Alpine, spojí prvotriedne odborné znalosti v rôznych oblastiach športového ekosystému a rozšíri dosah Alpine na nových fanúšikov. 

Noví investori pomôžu zvýšiť celosvetové povedomie o mladom tíme F1, v ktorého farbách v tomto roku jazdí dvojica Pierre Gasly a Esteban Ocon. Prácu Otro Capital doplnia v oblasti médií, sponzoringu, predaja vstupeniek, správu komerčných práv, udeľovanie licencií či merchandising.

Kelce sa k novej investícii vyjadril takto: „Som nadšený, že môžem viesť skupinu investorov a spojiť sily s Patrickom a tímom Otro Capital v tomto vzrušujúcom projekte s Alpine F1. Základom tohto partnerstva je naša spoločná vášeň pre dokonalosť a inovácie. Ide o možnosť prispieť k športu, ktorý si vyžaduje precíznosť, tímovú prácu a neúnavnú snahu o úspech. Teším sa na túto novú kapitolu a nemôžem sa dočkať, čo spoločne dosiahneme.“

Domov
Zdieľať
Diskusia