Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. septembra 2023, 11:00
Čas čítania 1:21
Martin Mičuda

Mercedes-Benz ukázal novú triedu E aj v All-Terrain verzii. Pointou sú ochranné plasty a vyššia svetlá výška

Mercedes-Benz ukázal novú triedu E aj v All-Terrain verzii. Pointou sú ochranné plasty a vyššia svetlá výška
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Čerešničkou na torte motorických verzií je šesťvalcový variant E 450 4Matic.

Aj napriek tomu, že aktuálne prebiehajúci automobilový veľtrh v Mníchove je miesto, kde všetky automobilky upriamujú pozornosť predovšetkým na svoje elektrické novinky, predsa len sa v jednotlivých stánkoch nájde aj nejedna „klasika“. Ako príklad slúži značka Mercedes-Benz, ktorá na domácom trhu predstavuje novú generáciu triedy E vo vyhotovení All-Terrain. Kompetentní sa tak naozaj poponáhľali, pretože len v apríli sme spoznali úplne novú generáciu, ktorá medzičasom prišla už vo všetkých karosárskych verziách – sedan, kombi a teraz aj v outdoorovom podaní.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Jeho pointou je už tradične exteriér doplnený o plastové ochranné prvky v spodnej časti karosérie, ktoré navodzujú mohutnejší a odolnejší dojem. Poznávacím znakom je aj maska chladiča, ktorá dostala až dve horizontálne lišty, ktorými verzia All-Terrain odkazuje na SUV modely značky. Novinka bude k dispozícii s 18" až 20" diskami kolies, no a aj v novej generácii platí, že All-Terrain vznikne výlučne v karosérii kombi. Jej jednotlivé špecifiká a rozmery sa v porovnaní s klasickým kombi nemenia, aj všestrannejší variant má batožinový priestor s veľkosťou 615 litrov.

Mercedes-Benz, trieda E, All-Terrain,Mercedes-Benz, trieda E, All-Terrain,Mercedes-Benz, trieda E, All-Terrain,Mercedes-Benz, trieda E, All-Terrain,
Zobraziť galériu
(13)

Okrem dodatočných ochranných prvkov sa nová trieda E All-Terrain vyznačuje štandardne dodávaným vzduchovým podvozkom, ktorý poskytuje o 46 milimetrov väčšiu svetlú výšku a plynule nastaviteľné tlmenie. Zvýšené kombi sa tak nemá stratiť ani mimo spevnených ciest, naopak, pri rýchlosti nad 120 km/h sa vozidlo v komfortnom režime zníži o 15 milimetrov voči štandardnej svetlej výške so snahou znížiť spotrebu paliva. V interiéri si miesto našli nové dekóry, na výber však v tomto prípade nebude športovo strihnutý AMG volant, ale len klasické elegantné riešenie.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Z technickej stránky sa v porovnaní s klasickým kombi nič zásadné nemení, a teda odlišnosti sú len v inak naladenom podvozku. All-Terrain je štandardne vybavený 9-stupňovou automatickou prevodovkou, no na výber bude len v 3 motorických verziách, ktorých spoločným znakom je pohon všetkých štyroch kolies 4Matic. Čerešničkou na torte motorických verzií je pritom šesťvalcový variant E 450 4Matic.

  • E 220d 4Matic – 2.0 R4, 145 kW/198 koní a 440 Nm
  • E 300de 4Matic – 2.0 R4 + el., 230 kW/313 koní a 700 Nm
  • E 450 4Matic – 3.0 R6, 280 kW/381 koní a 500 Nm
Mercedes-Benz, trieda E, All-Terrain,
Zdroj: Mercedes-Benz
Domov
Zdieľať
Diskusia