Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2023, 12:00
Čas čítania 1:11
Martin Mičuda

Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete

Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložiť Uložené

Ak očakávaš ikonický motor W12 pod kapotou, budeš sklamaný.

Automobilka Bentley v roku 2020 modernizovala svoje luxusné SUV a teraz ho spoznávame v jeho najexkluzívnejšej podobe, ktorá súčasne stelesňuje aj novú vlajkovú loď značky. Novinka nesie názov Bentayga EWB Mulliner, čo znamená, že ide o predĺženú verziu (Extended Wheelbase), ktorá vznikla pod taktovkou divízie Mulliner. Briti tvrdia, že ich nová pýcha má ponúknuť to, čo žiadne iné SUV na trhu.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

Poznávacím znakom je maska Double Diamond, teda zdvojená štruktúra mriežky chladiča, nový ozdobný prvok s logom po stranách predných blatníkov, špecifické 22" disky či možnosť dvojfarebného lakovania karosérie vrátane spätných zrkadiel.

Bentley, Bentayga, Mulliner,Bentley, Bentayga, Mulliner,Bentley, Bentayga, Mulliner,Bentley, Bentayga, Mulliner,
Zobraziť galériu
(15)

Vo voliteľnej výbave je tzv. Blackline balík, ktorý nahradí všetky chrómové prvky a detaily lesklou čiernou povrchovou úpravou. Gro úprav a exkluzívnych prvkov výbavy však nájdeme až v interiéri. Ten je totiž zabalený do jemnej kože v 3-farebnej konfigurácii, nechýba pritom výrazne zastúpené prešívanie s motívom zdvojených diamantov, ktoré sú charakteristickým vzorom pre Mulliner. Na výber je hneď niekoľko druhov dekórov so symbolom Mulliner na palubnej doske, zatiaľ čo na podlahe sa nachádzajú hrubé vlnené koberčeky. Čerešničkou na torte je zadný salón, ktorý tvoria dve osobitné kreslá Airline Seat – tie sú vybavené až 12 elektromotormi, čím je možné ich dôkladne nastaviť až v 22 smeroch. Má ísť o najpokročilejší automobilový systém sedadiel na svete.

Odporúčané
Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov 19. apríla 2022, 12:30

Žiaľ, ak očakávaš ikonický motor W12 pod kapotou, budeš sklamaný. 6-litrový agregát totiž Bentley plánuje vyrábať už len do budúceho apríla, a to výhradne v rámci poslednej edície Speed Edition 12. V tomto prípade si tak tá najluxusnejšia Bentayga musí vystačiť so 4-litrovým dvakrát preplňovaným osemvalcom. Jeho výkon je na úrovni 404 kW/550 koní a 770 Nm, pričom predĺženému SUV umožní akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 4,6 sekundy a uháňať maximálnou rýchlosťou až 290 km/h. Poháňané sú, samozrejme, všetky štyri kolesá, na ktoré posiela silu 8-stupňový automat. Cenu zatiaľ nepoznáme.

Bentley, Bentayga, Mulliner,
Zdroj: Bentley
Domov
Zdieľať
Diskusia