Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. augusta 2023, 14:30
Čas čítania 4:44
Denisa Šútorová

Cool vlasy na jeseň 2023: Strihom sezóny sú layers a brutálna ofina. Na túto farbu už však radšej zabudni

Cool vlasy na jeseň 2023: Strihom sezóny sú layers a brutálna ofina. Na túto farbu už však radšej zabudni
Zdroj: Unsplash/Ali Pazani
MÓDA TRENDY VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Túžiš po zmene? Hairstylista Nikolas Tichý ti poradí, ako si udržať populárny strih layers aj aké farby sú na jeseň trendy.

Akokoľvek veľmi sa s letom nechceme rozlúčiť, vďaka nadchádzajúcim vlasovým trendom sa už teraz tešíme na jeseň. Hairstylista Nikolas Tichý pre teba totiž vybral tie najštýlovejšie vlasové strihy, farby aj účesy. Napriek tomu, že vo svete hairstylu neustále vládne prirodzenosť, bude aj táto jesenná sezóna poriadne fresh.

„Povedal by som, že sa môžeme odviazať. Vraciame sa naspäť do spostupnených strihov, kým dlhé roky bolo trendom mať dlhé a rovné vlasy v jednej dĺžke. Horúcim trendom jesennej sezóny sú preto určite layers, teda vrstvenie. Je to veľmi moderné, ale nie je to pre každého,“ hovorí pre Refresher Nikolas Tichý a priznáva, že sa na túto sezónu náramne teší.

Nikolas Tichý ma dlhoročnú celebritnú klientelu a na konte spolupráce aj s Danielou Hantuchovou, Michaelou Kocianovou či Naty Kerny.
Nikolas Tichý ma dlhoročnú celebritnú klientelu a na konte spolupráce aj s Danielou Hantuchovou, Michaelou Kocianovou či Naty Kerny. Zdroj: archív Nikolasa Tichého
Nikolas Tichý pravidelne pripravuje účesy na fotenia magazínov a reklám. Ako hlavného kaderníka pre svoju kampaň si ho „bookla“ aj svetová značka Estée Lauder. Na svojom konte má dlhoročné celebritné klientky a spolupráce s Naty Kerny, Danielou Hantuchovou či Michaelou Kocianovou.

Layers a nekonečný objem

Číslom jeden na zozname aktuálnych trendov sú „layers“, teda vrstvy vo vlasoch. Tento strih dokáže vytvoriť ilúziu nekonečného objemu a nadčasový styling, s ktorým na seba pritiahneš všetku pozornosť. Vďaka univerzálnosti sa dá vytvoriť rovnako na dlhých, ako aj krátkych vlasoch, no výbornou voľbou je aj jemná postupka v oblasti koncov. 

„Ak sa bavíme o strihových trendoch, toto je momentálne najväčší hit,“ hovorí pre Refresher Nikolas Tichý. „Treba si však dať pozor na to, aký máme typ tváre, ak má niekto okrúhlejšiu tvár, nemal by ísť do takýchto strihov, môže ho to urobiť starším,“ dodáva. Dôležitá je však aj potrebná hustota vlasov.

Najväčším strihovým trendom jesene budú layers. Pri tomto trende však ide o náročnejší styling.
Najväčším strihovým trendom jesene budú layers. Pri tomto trende však ide o náročnejší styling. Zdroj: Instagram/Quecolour, Instagram/Kim Kardashian, Instagram/hair_salon_by_hadis

„Takisto si treba dať pozor na to, že tento strih je vždy krajší, keď sa vlasy upravujú kulmou alebo kulmofénom,“ vystríha popredný haristylista. Na tiktokový mýtus „I woke up like this“ (zobudila som sa takto) tak môžeš zabudnúť. Ak chceš layers, zrejme si ráno privstaneš, výsledok však bude stáť za to.


Podľa vlasového experta je popularita layers aj dôkazom toho, že trend rovných vyžehlených vlasov je na ústupe. Na jeseň preto zahviezdiš najmä s objemom. „Pri fúkaní by som sa vrátil do tých 70. až 90. rokov, keď si ženy naozaj zakladali na objeme a efektnej fúkanej. Veľmi obľúbený bude však na jeseň aj trochu messy efekt, taká tá nedbalosť je vždy sexi,“ radí.

Ofina

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 142437 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aká ofina je momentálne trendy a komu pristane.
  • Ktorá farba vlasov už nefičí a ktorou ju môžeš spoľahlivo nahradiť?
  • Ako dosiahneš zdravé medové odlesky.
  • Čo musíš urobiť s vlasmi po lete.
Domov
Zdieľať
Diskusia