Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2023, 9:30
Čas čítania 3:48
Tímea Krauszová

Toto sú kozmetické produkty, za ktoré by ani úspešné slovenské beauty blogerky nedali viac ako 20 eur

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU KRÁSA
Uložiť Uložené

Jednorazové masky za desiatky eur? Čistiaci gél za trojcifernú sumu? Skúsené milovníčky kozmetiky nemajú problém priplatiť si za dobré, no vravia, že niekedy to značky s cenami preháňajú. Sú kategórie produktov, kde zoženieš kvalitu za menej ako 20 €.

Cena neurčuje kvalitu. Lacnejšia kozmetika nie je horšia a drahšia kozmetika nie je lepšia. Dokonca treba povedať, že cenu neovplyvňuje len zloženie: závisí aj od toho, odkiaľ sú ingrediencie alebo obaly dovážané alebo koľko peňazí značka vrazila do marketingu. Ak nemáš alebo nechceš míňať ťažké peniaze na základnú rutinu, máme pre teba dobrú správu: ani nemusíš.

Mnohé veci si totiž dokážeš zohnať do 20 € a i tak dosiahnuť uspokojivé výsledky. Opýtali sme sa influenceriek a osobností zo sveta krásy, za akú kozmetiku podľa nich netreba vysoliť veľa peňazí z oblasti skincare, vlasovej kozmetiky či mejkapu.

Baví ťa kozmetika? Máme pre teba ešte viac fresh obsahu. Na vlastnej koži overujeme hacky aj produkty skôr, ako ti ich odporučíme, prinášame ti aj reportáže z rôznych skrášľovacích procedúr a hovoríme s expertmi, aby sme sa biznisu s krásou dostali pod kožu – všetko na jednom mieste tu. Ak chceš našu tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+.

1. Čistiaci gél

Cleanser za desiatky eur? Influencerka a modelka Lucia Drew Roberts (@Drews beauty) hovorí jasné nie. Pri otázke, v ktorom kroku v rutine by ľuďom vo všeobecnosti radila ušetriť, je to práve pri čistení.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

„Keďže je to zmývateľný produkt, nemá podľa mňa zmysel zaň dávať veľa peňazí, lebo väčšina ide aj tak do odtoku. Dôležité je, aby vám sedela textúra, aby pleť po očistení nebola napnutá a aby nedráždil,“ hovorí pre Refresher. Jej cenovo dostupným favoritom je Jelly Joker od maďarskej značky Geek & Gorgeous.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Drew (@drews_beauty)

Drahé čistiace gély neodporúča ani Soňa Ceylan (@clear_skin_with_soňa). „Mala som už aj drahšie, a čo sa týka efektu, čiže vyčistenia pokožky, nevidela som veľké rozdiely.“ Odporúča siahnuť po kórejských značkách, ktoré majú často v ponuke produkty za menej než dvacku. Klikni sem pre našu recenziu čistiacich gélov do 15 eur.

Odporúčané
Takto ušetríš na kozmetike desiatky eur. Našli sme lacné alternatívy obľúbených mejkapov, púdrov či ceruziek na obočie z Tiktoku Takto ušetríš na kozmetike desiatky eur. Našli sme lacné alternatívy obľúbených mejkapov, púdrov či ceruziek na obočie z Tiktoku 13. januára 2023, 16:30
Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 142184 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Na ktoré produkty ti bude stačiť menej ako päť eur a stále budeš spokojná s výsledkami.
  • Na čom zvykne šetriť zakladateľka veľkej slovenskej značky kozmetiky.
  • Ktorý predražený produkt je podľa kozmetickej chemičky hovadina.
  • Aké sú podľa chemika dôvody, pre ktoré by ani tvoj opaľovací krém nemal stáť hromadu peňazí.
Domov
Zdieľať
Diskusia