Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2022, 10:30
Čas čítania 3:37
Tímea Krauszová

Vybrali sme 7 vynikajúcich značiek kozmetiky z okolia Slovenska, kde už od 5 € nakúpiš kvalitné produkty

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU SLOVENSKÁ A ČESKÁ KOZMETIKA
Uložiť Uložené

Vyberáme lokálne značky, ktoré dokážu bez problémov nahradiť zahraničnú produkciu.

Nemusíš sa spoliehať na e-shopy a zahraničné značky. Kvalitne sa môžeš o svoju kožu postarať aj vďaka lokálnym firmám. Vybrali sme 7 miestnych značiek zo strednej Európy, ktoré sa bez problémov vyrovnajú zahraničnej konkurencii.

Nájdeš medzi nimi aj prírodnú kozmetiku, produkty zamerané na pomoc s akné či boj s prvými vráskami a mnohé z nich si v novembri vďaka výpredajom nakúpiš výhodnejšie. 

O kozmetike a beauty témach píšeme často aj kriticky, oslovujeme pri tom odborníkov a snažíme sa vyvracať najväčšie mýty a prinášať overené informácie. Ak sa ti naša práca páči, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Omorovicza

Maďarská značka Omorovicza ti domov prinesie zážitok ako z termálnych kúpeľov.  Vznikla v dermatologickom laboratóriu, ktoré neskôr získalo aj Nobelovu cenu za objav vitamínu C a opis jeho oxidácie (ako sa vplyvom kyslíka menia jeho vlastnosti). Vo svojich produktoch využívajú maďarské liečivé termálne vody bohaté na minerály, ktoré majú silné antioxidačné, protizápalové a anti-agingové vlastnosti.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Ich zrejme najznámejší produkt Queen of Hungary Mist využívajú maskéri napríklad pri práci s modelkami na svetových týždňoch módy. Ide o pleťovú vodu s hydratačným účinkom. Obľúbené sú však aj ich masky na tvár s obsahom striebra či bahna z termálnych vôd alebo koncentrované séra (práve aj s vitamínom C). V ponuke majú aj štartovacie sety podľa typu pleti.

Omorovicza
Zdroj: Omorovicza

ENVY Therapy

So slovenskou kozmetikou ENVY Therapy sa môžeš stretnúť vo viacerých kozmetických salónoch na Slovensku. Majú za sebou niekoľko menších štúdií Pleť ako dôkaz, v ktorých počas troch mesiacov produkty testujú stovky ľudí (výsledky sú dostupné online).

Ich systém je prehľadný, používajú overené ingrediencie a v ponuke majú produkty pre ľudí s akné, pre tých, ktorí chcú predchádzať predčasnému starnutiu, a pre ľudí so suchou a citlivou pleťou. Pri dovolenkách by ti nemali chýbať hydrogélové masky pod oči či nočná hydratačná maska (ideálna na long-haul lety, v lietadlách koža ľahko vyschne). Vynikajú aj svojimi koncentrovanými ampulkami, ktoré sčasti prenášajú starostlivosť v salóne k tebe domov.

ENVY Therapy
Zdroj: ENVY Therapy

S výberom ti pomôžu ich poradkyne online a v ponuke sú aj skúšobné sady. 

Dermacol

Česká značka Dermacol má dlhú históriu. Ich produkty sú cenovo dostupné, niektoré krémy nestoja ani päť eur. To im však neuberá na kvalite.

Veľmi obľúbené sú ich sprchové gély a telové pílingy. Sú ideálnou kombináciou na dlhé zimné večery. Vytvoríš si s nimi príjemnú večernú rutinu, ktorá ti rozvonia celé telo (a aj byt) – na vianočné obdobie odporúčame pomarančový set s belgickou čokoládou. 

Dermacol
Zdroj: Dermacol

A známej zahraničnej značke sa bez problémov vyrovnajú ich dlhotrvajúce matné rúže s leskom 2 v 1. So 16-hodinovou výdržou značka nežartuje, rúž vydrží jedlo, tréning či dokonca celodenné nosenie rúška, testovali sme to na vlastnej koži.

Odporúčané
S ich mejkapom začínalo každé mladé dievča na Slovensku a v Česku. Aký je príbeh Dermacolu a prečo značku milujú aj v zahraničí? S ich mejkapom začínalo každé mladé dievča na Slovensku a v Česku. Aký je príbeh Dermacolu a prečo značku milujú aj v zahraničí? 1. apríla 2022, 9:31

Noili Beauty

Slovenská značka vyrába pleťové séra na báze olejov, s ktorými sa tvoja každodenná rutina stane rituálom. Vyhýbajú sa parfumom a esenciálnym olejom a ich produkty sú vhodné pre rôzne typy pleti (áno, aj pre mastnú). Majú minimalistický dizajn aj zloženie, a keďže sú ich séra nekomedogénne, vyhovejú aj aknóznej alebo citlivej pleti.

Ak nevieš, kde začať, vybrať si môžeš ich silné anti-agingové duo. Obsahuje sérum s bakuchiolom a skvalánom a sérum s vysoko stabilným vitamínom C. Spoločne bojujú proti prvým známkam starnutia, pomôžu aj pri zosvetlení škvŕn po akné a vytvoria dobrý základ pre celú rutinu. 

noili beauty
Zdroj: Noili Beauty

Geek & Gorgeous

Značka pre „skintelektuálov“ a nadšencov jednoduchých sér, ktoré sa dajú kombinovať. Maďarská značka Geek & Gorgeous do veľkej miery pripomína princípy britskej The Ordinary: v ponuke je niekoľko sér s aktívnymi látkami na riešenie konkrétnych problémov, základný čistiaci gél a od jesene 2022 aj dva typy hydratačných krémov. Ide o cenovo dostupnú funkčnú kozmetiku, za ktorú sa vôbec nemusíš hanbiť.

Odporúčané
Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? 27. februára 2024, 12:00

Ak nevieš, kde začať, a chceš značku vyskúšať, v ponuke majú retinoidy pre začiatočníkov (v dvoch rôznych koncentráciách) s názvom A-Game. Obľube sa teší aj sérum pre ľudí s viditeľne rozšírenými pórmi, čiernymi bodkami a mastnou pleťou Porefectly Clear. Majú aj niekoľko kitov s plnou veľkosťou produktov, takže do nich investuj, až keď ste sa s G&G „oťukali“.

kozmetika
Zdroj: Geek & Gorgeous

Two cosmetics

Two cosmetics patrí medzi najznámejšie slovenské značky prírodnej kozmetiky. Držia krok s dobou a okrem typických prírodných produktov ponúkajú aj moderné masky či séra. Navyše svoje obaly recyklujú a vyrábajú s ohľadom na životné prostredie.

Z produktov tejto slovenskej značky si vieš vytvoriť celú rutinu. Za zmienku stojí ich očný krém či Multitasking Serum, ktoré hydratuje, reguluje tvorbu mazu a posilňuje kožu.

two cosmetics
Zdroj: two cosmetics

Prečítaj si náš rozhovor so zakladateľkou firmy Martinou Horváthovou. Martina sa v roku 2019 stala podnikateľkou roka a v roku 2021 sa dostala aj do rebríčka 30 pod 30 magazínu Forbes.

Odporúčané
Slovenské kozmetické značky, ktoré stoja za pozornosť: moderná prírodná kozmetika Two cosmetics Slovenské kozmetické značky, ktoré stoja za pozornosť: moderná prírodná kozmetika Two cosmetics 29. mája 2022, 16:30

Nacomi

Poľská značka Nacomi sa pomaly dostáva do povedomia slovenských zákazníkov a prekvapuje najmä dostupnými cenami v pomere s výborným zložením. Ide o prírodnú kozmetiku, ktorá často siaha aj po patentovaných zložkách.

Napríklad ich sérum Next Level prekvapuje dvoma peptidmi, ktoré preukázateľne podporujú tvorbu kolagénu (pevnejšia, hladšia pleť), bojujú so zápalmi a so známkami starnutia (prvé vrásky, menej pružná koža). 

Nacomi
Zdroj: Nacomi

V ponuke majú aj denné krémy s ochranným faktorom (SPF), výnimočnosť, ktorú zatiaľ slovenské značky neponúkajú. Ale aj výborné produkty na odličovanie a sladké voňavé produkty na telo. 

Odporúčané
Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky 13. novembra 2022, 14:30

Kvitok

Kvitok je slovenská prírodná značka, kedysi známa pod názvom Navia, za ktorou stojí slovenská chemička Martina Dudová.

Pod vankúš si môžeš schovať ich zinkovú tyčinku Stop Akné, ktorou môžeš potrieť novú vyrážku. Sťahuje zápal a do rána bude vyrážka trochu menšia. Odporúčame však skúsiť najmä produkty z radu Solutions by Kvitok. V ponuke majú čistiace gély a oleje, rôzne séra, krémy či masky na pleť. Aj Kvitok má v ponuke testovacie balíčky.

kvitok
Zdroj: kvitok
Domov
Zdieľať
Diskusia