Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. júna 2023, 9:39
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Ako by vyzerali slovenskí influenceri, ak by zarábali podľa predstáv hejterov? AI vytvorila Plačkovú či Fera Joka ako žobrákov

ZAUJÍMAVOSTI INFLUENCERI UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Nápad slovenského programátora vznikol ako satirická odpoveď hejterom na sociálnych sieťach.

Instagramový profil AI_ktivista, ktorý sa zaoberá umelou inteligenciou, zverejnil fotografie známych slovenských influencerov ako žobrákov. Postaral sa o to slovenský programátor Tomáš Jevčik pomocou AI nástroja Midjourney, ktorý slúži ako generátor obrázkov a AI pluginu inswapper, ktorý vie takmer dokonale nahradiť tváre.

AI dostala od Tomáša zadanie, aby zobrazila influencerov tak, ako by zarábali a žili za to, čo robia, podľa predstáv ich hejterov. Podľa programátora ide o satirickú odpoveď neprajníkom na sociálnych sieťach, ktorí hovoria, že influenceri by mali ísť do „skutočnej“ roboty a zobrať do rúk lopatu.

Expl0ited.Tatiana Žideková.Jovinečko.Xénia Gregušová.
Zobraziť galériu
(10)

„Nápad vznikol ako satirická odozva hejterom, ktorí sa na sociálnych sieťach vyjadrujú k influencerom, aké nekresťanské peniaze zarábajú za ničnerobenie a že by si radšej mali zobrať do rúk lopatu,“ hovorí pre Refresher Tomáš Jevčik.

Tomáš je programátor, ktorý sa zaujíma aj o umelú inteligenciu. „Snažím sa o nej učiť čo najviac a skúšam všetky rôzne AI nástroje. Vždy keď som hovoril kamošom o niečom novom a čo všetko sa dá spraviť pomocou AI, tak o ničom netušili. Rozhodol som sa preto založiť si účet AI_ktivista na Instagrame, aby som ukázal ľuďom na Slovensku, čo všetko sa dá robiť pomocou umelej inteligencie, a zdieľal tipy a triky edukačným, no zároveň aj vtipným spôsobom,“ dodáva.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa AI_ktivista (@ai_ktivista)

Domov
Zdieľať
Diskusia