Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2013 o 18:33
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Fantasy maliarka Hula chystá kolekciu oblečenia a dekorácií

MÓDA
Uložiť Uložené

Mladá slovenská umelkyňa, Mária Valenčíková (26), ktorá je známa pod prezývkou Hula rozširuje svoje obzory. Len pred dvomi rokmi vymenila ceruzku a papier za štetec a plátno. Jej obrazy zaujali mnohých

Fantasy maliarka Hula chystá kolekciu oblečenia a dekorácií

Mladá slovenská umelkyňa, Mária Valenčíková (26), ktorá je známa pod prezývkou Hula rozširuje svoje obzory. Len pred dvomi rokmi vymenila ceruzku a papier za štetec a plátno. Jej obrazy zaujali mnohých milovníkov umenia, ale aj tých, ktorí súčasné umenie považovali za nudné… Hula všetkých presvedčila, že obraz môže byť aj farebný, moderný, nekonvenčný a sexi.

V lete absolvovala výstavu s názvom Bad Girls II, v bratislavskej galérii River Gallery. A ďalšiu chystá už na február 2014.

„Po mojej prvej veľkej výstave sa cítim super. Pociťujem eufóriu, keď vidím moju niekoľko mesačnú prácu po kope. Je to veľmi fajn a tešia ma reakcie ľudí,“ hovorí umelkyňa o svojich pocitoch. Hula nezahála a momentálne sa pripravuje na svoju ďalšiu výstavu, ktorá bude mať otvorenie vo februári 2014, v Andy Warhol Museum of Modern Art, v Medzilaborciach. “Som nadšená, že môžem vystavovať práve v tomto múzeu, keďže sú len tri na svete. Jedno sa nachádza u nás a ďalšie dve v USA,” hovorí Hula.

Fantasy maliarka Hula chystá kolekciu oblečenia a dekorácií

Obrazy od Huly vlastní už mnoho Slovákov a ponuky dostáva aj zo zahraničia. Ale ako každý umelec, aj ona má potrebu sa vo svojej kreativite posúvať ďalej. Momentálne pracuje na vlastnej kolekcii oblečenia, resp. na príprave oblečenia s potlačou koláži jej obrazov. „Chcela som preniesť svoju tvorbu viac medzi ľudí, pretože nie každý má priestor vo svojom byte, alebo dome na veľký obraz. A možno práve pre mladých ľudí nie je tak dôležité plátno, ako dizajn a odkaz, ktorý v ňom je. Oblečenie bude určite prístupnejšie...,“ Hula takto vysvetľuje svoje rozhodnutie posúvať sa vo svojej tvorbe ďalej. A to ešte zďaleka nie je všetko. Hula predstavuje svoj „Hula Cake“. Ide o odliatok báboviek, namaľovaný Hula štýlom, na sklenených podnosoch ako crazy doplnok do vašich príbytkov. Dekorácia, ktorá má vkus a nápad. Má to len jednu nevýhodu, že Hula Cake sa nedá zjesť, pretože vyzerá fakt k zakusnutiu...

Domov
Zdieľať
Diskusia