Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. júna 2023, 9:12
Čas čítania 1:02
Tímea Krauszová

Zakázal sex na pláži: podľa starostu mestečka v Holandsku to ohrozuje životné prostredie a vyrušuje turistov

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE HOLANDSKO
Uložiť Uložené

Obavy majú najmä zo správania nudistov.

Mesto Veere na juhu Holandska spustilo masívnu kampaň, ktorá má odradiť nudistov od sexu na pláži a dunách. Vyvesili niekoľko varovných tabúľ, ktoré návštevníkom pripomínajú, že vstup na duny v prírodnej rezervácii je zakázaný, rovnako tak aj sex na verejnosti. Okrem toho podľa britského Guardianu posilnili monitoring oblasti v snahe predísť sexuálnym aktivitám. Niektoré sa vraj zdajú vopred dohodnuté a zorganizované.

Projekt oranžové slnko

Kampaň nazvali Projekt oranžové slnko a inšpirovala ho vlna oficiálnych sťažností, ktoré dostalo vedenie mesta aj organizácia, ktorá sa venuje prírodnej rezervácii. Sťažovali sa na sexuálne aktivity, ktorým sa venujú nahí dovolenkári. Starosta mesta Frederiek Schouwenaar pre Observer povedal, že duny sú pre miestnu komunitu veľmi dôležité a podobné aktivity im môžu ublížiť – navyše vyrušujú tým aj ostatných turistov.

Súhlasia s ním aj nudistické organizácie, ktoré sa od ľudí, ktorí majú na pláži sex, dištancujú. Hovorkyňa jednej z týchto organizácií Karlien Lodewijk zdôraznila, že sex na verejnosti nie je nahou rekreáciou, ktorej sa naturalisti venujú. „Obťažuje to rovnako aj ľudí, ktorí sa prišli opaľovať nahí. Nahá rekreácia dáva skutočný pocit slobody a je veľmi zdravé vidieť ozajstné nahé telá bez Photoshopu. Ale dištancujeme sa od sexu na verejnosti.“

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Hoci sa miestna konzervatívna strana, ktorá vyhrala voľby, teší obmedzeniam a kampani proti týmto „excesom“, iní ľudia nerozumejú takejto prudérnosti. Majiteľ lokálneho baru hovorí, že ho viac trápi, keď si 14-ročné deti objednávajú alkohol, než keď v dunách majú ľudia sex „ako odjakživa“.

Nudapláže nájdeš aj na Slovensku. Na jednej z nich sme sa boli pozrieť a priniesli sme ti odtiaľ reportáž. Klikni sem a prečítaj si ju.

Domov
Zdieľať
Diskusia