Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2023, 14:30
Čas čítania 7:12
Daniel Mikolášik

Bývalé zamestnania slovenských influencerov: Prečo musel Fero Joke robiť taxikára a čo mala Lula na starosti vo Volkswagene?

Bývalé zamestnania slovenských influencerov: Prečo musel Fero Joke robiť taxikára a čo mala Lula na starosti vo Volkswagene?
Zdroj: Refresher/Daniel Tichý via TASR, Instagram/@andreasaky, @llnzz, @fero_joke
OSOBNOSTI INFLUENCERI
Uložiť Uložené

Hlavný štátny radca, kontrolórka kvality v automobilke či pracovník v domove sociálnych služieb. Ako si influenceri spomínajú na svoje predošlé práce?

Slovenskí influenceri a známe internetové osobnosti sa nenarodili ako úspešné hviezdy. Ich cesta za úspechom bola často vydláždená (ne)obyčajnými zamestnaniami s priemernými až podpriemernými platmi, no svoju terajšiu kariéru si napokon vybojovali poctivou prácou a veľkými ambíciami. 

Vybraným influencerom sme preto položili štyri anketové otázky, v ktorých sme sa ich pýtali, ako si spomínajú na svoje predošlé práce, na to, čo im na ich bývalých prácach chýba, v čom ich ovplyvnili, ale aj či by si vedeli predstaviť, že by sa do nich vrátili, ak by nerobili to čo dnes.

V článku sa dozvieš, čo robil zabávač Fero Joke na stavbe, kde pracoval za minimálku, a prečo musel robiť taxikára. Influencerka Lula Almaksus nám zas prezradila, čo mala na starosti v automobilke a čo jej dalo sedem rokov práce čašníčky na diskotéke, a komik Joe Trendy opísal, prečo by sa už nikdy nevrátil do práce advokátskeho koncipienta a hlavného štátneho radcu.

Fero Joke robil za minimálku, privyrábal si ako taxikár

František Košarišťan, ktorého väčšina ľudí pozná hlavne pod psuedonymom Fero Joke, sa preslávil vďaka svojim vtipným skečom na Instagrame, kde má už takmer 460-tisíc sledovateľov. Vo videách paroduje typické slovenské charaktery a imituje tiež známe slovenské celebrity. Hoci sa už niekoľko rokov živí ako full-time influencer a zabávač, nebolo to vždy tak.

Odporúčané
Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) Ema Lacová: Pieseň o mojej vagíne neľutujem, občas si ju s kamošmi púšťame. Materská je práca, nie dovolenka (Rozhovor) 4. mája 2024, 9:30

Kedysi totiž pracoval za minimálnu mzdu v domove sociálnych služieb, učil v špeciálnej materskej a základnej škole a pôsobil ako zdravotnícky asistent v nemocnici. „Keďže som tam mal minimálku, musel som si popritom privyrábať ako taxikár a chodil som v tom čase aj na vysokú školu, odbor špeciálna pedagogika. Po škole som začal učiť v špeciálnej materskej a základnej škole. Ale v minulosti som robil dokonca aj na stavbe, kde som miešal maltu,“ hovorí pre Refresher.

Komik Fero Joke.
Komik Fero Joke. Zdroj: Instagram/@ferojoke

Na svoje predošlé práce však spomína v dobrom, hoci priznáva, že boli nielen fyzicky, ale aj psychicky a časovo veľmi náročné. „Mňa strašne bavila práca v nemocnici. Ale bola to veľmi náročná a nie veľmi dobre zaplatená práca, takže by som si to asi dvakrát rozmyslel, či by som sa do nej vrátil, ak by som nerobil to, čím sa živím dnes,“ prezrádza komik.

Všetky tie práce mu podľa jeho slov dali okrem skúseností do života aj možnosť spoznať skvelých ľudí. Práve vzťahy s ľuďmi boli preňho najdôležitejšie. V drvivej väčšine mal vraj šťastie na dobrých kolegov.

„Spoznal som kopec dobrých ľudí, s ktorými sme si vzájomne pomáhali a neboli sme len kolegovia, ale aj dobrí kamaráti. A, samozrejme, dalo mi to množstvo skúseností. Na taxíku som sa napríklad naučil veľmi dobre jazdiť, v škole som sa naučil pracovať s deťmi a v nemocnici som sa zas naučil veľa o chorobách,“ dodáva Fero.

Lula Almaksus robila vo Volkswagene, ale aj v „šenku“

Lucia sa prvýkrát dostala do povedomia ako účastníčka ôsmej série reality šou Farma. Chopila sa príležitosti a rozbehla úspešnú kariéru. Na Instagrame pôsobí pod prezývkou @llnzz už niekoľko rokov, aktuálne má na sociálnej sieti viac ako 160-tisíc followerov. Okrem toho sa venuje aj svojej módnej a kozmetickej značke, moderuje rannú šou v rádiu a ako aktivistka kandidovala aj v posledných komunálnych voľbách.

Keď ju ešte široká verejnosť nepoznala, pracovala ako moderátorka v regionálnej televízii, hosteska, čašníčka, obchodná špecialistka, asistentka riaditeľa či dokonca kontrolórka kvality v automobilke. Podľa jej názoru práca šľachtí a každá pracovná skúsenosť jej dala niečo, z čoho čerpá doteraz.

Odporúčané
Influencerka Lula Almaksus: Jeden muž mi na Onlyfans chcel posielať peniaze len tak. Dovtedy ma otravoval, až mi poslal 250 eur Influencerka Lula Almaksus: Jeden muž mi na Onlyfans chcel posielať peniaze len tak. Dovtedy ma otravoval, až mi poslal 250 eur 15. januára 2023, 14:30

„Môj životopis je naozaj pestrý. Od štrnástich rokov som brigádovala, vtedy som ešte potrebovala občiansky svojej kamarátky, aby som mohla robiť hostesku. Už uplynula premlčacia lehota, takže sa môžem priznať. (smiech) Počas strednej som robila u maminy čašníčku na diskotéke, tam som si odkrútila krásnych sedem rokov víkendov,“ prezrádza Lucia pre Refresher.

Po strednej pracovala ako obchodná špecialistka v kórejskej firme, neskôr v inej ako asistentka riaditeľa. Najväčší pracovný paradox v porovnaní s jej terajšou prácu je podľa nej práca vo Volkswagene ako kontrolórka kvality. „Prevŕtavala som lišty a lepila súčiastky do klímy. (smiech) Tiež som od svojich dvanástich mala so sestrou vlastnú šou v regionálnej televízii a obsluhovala som automaty v jednej herni,“ spomína Lula.

Lucia Lula Almaksus Gachulincová llnzz
Zdroj: Lucia „Lula“ Almaksus archív
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 137355 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto robil za minimálku.
  • Čo dalo Lule sedem rokov práce čašníčky na diskotéke.
  • Prečo by sa Joe Trendy už nikdy nevrátil do práce advokátskeho koncipienta a hlavného štátneho radcu.
  • Čomu sa Andrea Saky venovala predtým, ako bola známa, a robí to doteraz.
  • Čo si písal v bývalej práci do zošita Milan Bez Mapy a čerpá z toho doposiaľ.
  • Čo známym osobnostiam chýba na ich predošlej práci.
Domov
Zdieľať
Diskusia