Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2023, 13:00
Čas čítania 1:43
Dominik Vetrák

Seriály Succession a Barry na HBO Max kvalitou valcujú Netlix a zvyšky konkurencie. Ak ich nepozeráš, nepotrebuješ nič iné

Seriály Succession a Barry na HBO Max kvalitou valcujú Netlix a zvyšky konkurencie. Ak ich nepozeráš, nepotrebuješ nič iné
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY BARRY SUCCESSION
Uložiť Uložené

Jedny z najlepších dramatických seriálov posledných rokov nadobro končia v rovnaký deň už koncom mája. Prečo by si mal byť pri tom?

28. máj bude pre televízne vysielanie smutným dňom. HBO totiž odvysiela posledné epizódy dvoch fantastických seriálov – Succession a Barryho. Oba seriály končia po štyroch sériách a oba sú v nich zatiaľ azda najlepšie. Barry aj Succession si v posledných sériách udržiavajú maximálnu úroveň kvality v každej epizóde.

Odporúčané
KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? 6. mája 2023, 11:30

Oba excelujú v iných rovinách. Tvorcovia vedia, ako diváka prekvapiť nečakanými príbehovými udalosťami, okolo ktorých vystavali zaujímavý, napínavý a miestami aj vtipný dej plný geniálnych dialógov.

Špeciálny obdiv si zaslúžia obzvlášť scenáristi Succession, ktorí zvládajú pobaviť aj v napätých a dramatických momentoch dokonalými replikami postáv, ktoré sa navzájom doberajú, respektíve majú sarkastické pripomienky. Scenáristi Barryho to dokážu tiež, ba čo viac, v ich prípade to možno čakáš ešte menej, keďže divákovi predostierajú jednu bizarnú scénu za druhou. 

Succession Barry
Zdroj: HBO Max

O kvalitách hercov, režisérov a tímov štábu zodpovedných za viaceré technické aspekty už nemusí byť ani reč. Takto to vyzerá, keď sa o seriálovú filmárčinu starajú najtalentovanejší ľudia z branže, ktorí robia najmä na HBO produkcii. Oba seriály postupne uzatvárajú všetky dejové línie a robia to spôsobom, aký by divák pred začiatkami ich posledných sérií vôbec nečakal. 

Barry a Succession tento rok nemajú konkurenciu a absolútne valcujú každý iný seriál. Ak ani jeden z týchto seriálov nepozeráš, okamžite to naprav, pretože prichádzaš o to najlepšie, čo dramatická televízna tvorba v posledných rokoch ponúka. 

Odporúčané
RECENZIA: 4. séria Barry: geniálny mix akcie, hororu, komédie a drámy RECENZIA: 4. séria Barry: geniálny mix akcie, hororu, komédie a drámy 29. mája 2023, 19:00

Barry zachytáva psychicky labilného a toxického nájomného vraha, ktorý sa po návrate z vojny nedokázal vrátiť späť k normálnemu životu a začal vraždiť na objednávku. Jedného dňa sa však rozhodne skončiť s tým a stať sa hercom. Spustí tým lavínu rozhodnutí, katastrof a životných nešťastí u mnohých ľudí. Seriál oplýva celou plejádou originálnych a vtipných postáv a nezabudne ťa prekvapiť veľkým dejovým zvratom v každej sérii.

Succession Barry
Zdroj: HBO Max

Succession sa odohráva vo svete mediálnych konglomerátov, na ktorých vrchole je podnikateľ Logan Roy. Logan je zo starej školy. Je to starší Američan s kontaktmi na najvyšších miestach v USA a s jemne rasistickými názormi. Už v prvej epizóde diváci sledujú, ako takmer umrie a on sa musí rozhodnúť, kto sa chopí jeho firmy a odkazu.

Logan má štyri deti, z ktorých každé je unikátne, avšak nie v dobrom slova zmysle. Traja synovia Kendall, Connor a Roman a dcéra Siobhan majú veľké množstvo negatívnych čŕt a popravde, ani jeden z nich nie je pripravený viesť otcov podnik. V seriáli sa často obrátia jeden proti druhému.

Seriál sa zameriava na zobrazenie dramatického príbehu okoreneného o vtipné dialógy a prekvapivé udalosti. Tvorcovia nestrácajú čas príliš veľkým množstvom romantiky a namiesto toho dávajú priestor hercom excelovať s ich emotívnym a dramatickým prejavom. 

Seriály Succession a Barry môžeš sledovať na HBO Max. 

Succession Barry
Zdroj: HBO Max
Domov
Zdieľať
Diskusia