Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2023, 11:04
Čas čítania 1:02
Denisa Šútorová

Sen každého milovníka tenisiek skutočnosťou? Takto by podľa umelej inteligencie vyzeralo kreslo či dom v štýle Jordanov

MÓDA DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN MÓDA
Uložiť Uložené

Umelá inteligencia otvára hranice dizajnu vo všetkých sektoroch. AI umelec, ktorého na Instagrame nájdeš pod pseudonymom MarkVonRama, pretvára klasické dizajny stoličiek či domov na motívy tenisiek Nike. Privítal by si niečo podobné doma? 👟

Na zoznam umelcov, ktorí vďaka technologickým vymoženostiam doby posúvajú hranice dizajnu, sa pridáva aj MarkVonRama (celým menom Marco Rambaldi). Ak si si myslel, že si už videl všetko, najnovšími fotkami ti poopravíme mienku. Kreatívec s futuristickou víziou totiž pretvára klasické dizajny stoličiek na motívy tenisiek Nike pomocou umelej inteligencie. 

Na fotke nižšie si môžeš všimnúť ikonický model koženého kresla Herman Miller Eames Lounge s taburetkou, ktoré dostálo dizajn modelu Air Jordan 1 Retro High Chicago. Detailom, ktorý zrejme neunikne žiadnemu milovníkovi Jordanov, je ikonická špička tenisiek pretvorená do poťahu taburetky. 

AI umelec pretvára stoličky či domy na motívy tenisiek Jordan a Nike.
AI umelec pretvára stoličky či domy na motívy tenisiek Jordan a Nike. Zdroj: Instagram/MarkVonRama

Umelec sa značkou Herman Miller inšpiroval aj pri modeli hojdacieho kresla Emaes Molded Shell, ktoré je typické prešívanou kožou a látkovými štítkami. Okrem toho, že si po bokoch kresla všimneš výrazné logo Nike, krášli prednú stranu aj opierku hlavy písaný monogram športovej značky.

Stolička v štýle Jordanov a Nike? Vo svete umelej inteligencie sú realitou aj domy na motívy tenisiek.
Stolička v štýle Jordanov a Nike? Vo svete umelej inteligencie sú realitou aj domy na motívy tenisiek. Zdroj: Instagram/MarkVonRama

Dizajnér si vzal v podobnom štýle pod taktovku aj stoličky od Vitra a Mies van der Roheho, ktoré sú pretvorené na štýl Air Jordanov 4 a AMBUSH Air Force. V portfóliu MarkVonRama, ktorý má na Instagrame 14,5-tisíc followerov, nájdeš do sneakersových dizajnov pretvorené aj dych vyrážajúce domy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marco Rambaldi (@markvonrama)

Aj práca spomínaného umelca je dôkazom toho, že hranice vo svete dizajnu sú vďaka umelej inteligencii azda neobmedzené. Uprostred neutíchajúceho hajpu okolo AI sa formujú nielen ikonické dizajny vo svete módy či umenia, ale aj nová a vplyvná vlna návrhárov. Tento rok (ale aj tie ďalšie) sa tak máme určite na čo tešiť. Produkty navrhnuté takýmto spôsobom by sme častokrát chceli mať ihneď doma a stoličky inšpirované Jordanmi nie sú výnimka.

Domov
Zdieľať
Diskusia