Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2013, 1:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo nám prinesie druhý Thor? Polepší sa Loki a čo to všetko bude znamenať pre Avengers? Aj to a oveľa viac v preview pre prvý sequel o bohoch z Asgardu.

Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)

Zdravím vás u ďalších čriepkov zo sveta Marvelu, aj keď tentokrát to bude iný druh článku. Pripravil som si totižto pre vás preview pre Thor: The Dark World. V kinách ho uvidíme už 7. novembra, preto je najvyšší čas pripomenúť si, čo nás v sequeli o bohoch z Asgardu čaká a aká je budúcnosť Marvelu.

Čo sa týka prvého Thora, pre fanúšikov MCU (Marvel Cinematic Universe) to bol úplne nový zážitok. Bohovia z Asgardu, Destroyer, úžasný Tom Hiddleston ako Loki a charizmatický Chris Hemsworth ako Thor znamenali prvý skalp Marvelu v mimozemskom priestore. Aj keď sa radí Thor medzi doterajšie lepšie snímky z MCU, kvality Iron Mana či Avengers určite nedosahoval. To sa ale má zmeniť.

Hiddleston a Hemsworth prilákajú do kín nespočetné množstvo divákov, o tom žiadna, ale bude to naozaj lepší film? Z trailerov môžeme vidieť, že vizuál sa trochu zmení, dočkáme sa viac Asgardu a taktiež viac Odina. Všetko, čoho sme sa dočkali v jednotke, bude v dvojke vygradované a pod režisérskou taktovkou Alana Taylora (Game of Thrones, Terminator 5) nám podané ako na zlatom podnose.

Príbeh sa tentokrát prenesie rok a pol po udalostiach z Thora a Avengers, kedy sa po viac než 5 000 rokoch vráti starobylá rasa temných elfov s vodcom Malektihom The Accursed. Nebezpečný elf sa dostane to konfliktu s Thorom s ten musí využiť všetky prostriedky na záchranu nie len Zeme a Asgardu. Musí využiť známe fakty o bojoch s elfmi, s ktorými bojoval ešte jeho starý otec a taktiež bude musieť o pomoc požiadať Lokiho, svojho nevlastného brata. To, či sa mág a strojca útoku na New York z Avengers pokúsi opäť zradiť svojho brata ešte nevieme. Ale Loki sa zrejme len tak odradiť nedá.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Vrátia sa takmer všetky postavy z jednotky, Heimdall (strážca Bifrostu z jednotky/Idris Elba) bude mať údajne o dosť väčšiu úlohu, rovnako ako Odin (Anthony Hopkins) a Jane Foster (Natalie Portman), ktorú si Thor privedie zo Zeme do rodného Asgardu. Jane sa ale stále nepáči, že počas jeho návratu na Zem v Avengers ju ani raz neprišiel navštíviť.

Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)
Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)

Na rade sú aj zmeny, ktoré začnú hneď u kostýmov, ktoré prešli niekoľkými úpravami. Dizajn elfov bol veľmi dôležitý a Marvel sa im venoval dlhú dobu. Čo sa týka Lokiho a Thora, tí údajne svoje helmy ani nosiť nebudú, možno v pár scénkach. Hiddleston svoju postavu pozná natoľko, že tvorcom navrhol pár zmien, ktoré boli využité a zakomponované priamo vo filme. Pre tých, ktorí sa už v jednotke tešili na zákutia a oblasti Asgardu, mám radostnú správu. Dostaneme sa totižto do komnát, dvorov a parkov, rôznych miestností, kobiek a dokonca aj do krčmy.

Už v minulých článkoch som dával do pozornosti, že Joss Whedon (režisér Avengers, kreatívny poradca pre všetky filmy Marvelu) si pozorne stráži všetky udalosti, príbeh a dohliada na maličkosti vo filmoch, aby si tak všetko vedel pekne nalinkovať pre Avengers: Age of Ultron, ktorý k nám dorazí niekedy pred letom 2015. Semienka pre budúce filmy sú tak v snímke zasadené a je to aj patrične cítiť. Čo tým ale autori mysleli, sa dozvieme až po premiére.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Čo sa týka hlavného záporáka, Malekitha, máte možnosť si jeho postavu pozrieť v animovanom seriáli Avengers: Earth Mightiest Heroes, konkrétne v tejto kapitole.

Tak, to by sme mali, o druhom Thorovi toho viete dosť na to, aby ste sa rozhodli pre návštevu kina. Marvel Cinematic Universe sa rozrastá každým filmom, pričom sme sa dočkali už jedného filmu s Hulkom, troch Iron Manov, pomaly to budú dvaja Thorovia, blíži sa aj druhý Captain America a prvú Fázu nám uzatvárali Avengers. Dokopy je to teda 9 filmov, a to nám druhá Fáza len začala. Čakajú nás stopercentne ešte Guardians of The Galaxy, Ant-Man, Doctor Strange, Black Panther, Avengers II a Marvel určite uvažuje aj nad samostatným Hulkom či filmom pre ženskú postavu (Wasp alebo Black Widow), pričom je už teraz jasné, že Miss Marvel sa tak skoro nedočkáme, keďže podľa Whedona je príliš silná a narobila by tvorcom veľké problémy.

Vidíme sa v kine?

Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)

Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)
Ako dopadne Thor: The Dark World? (Preview, Svet Marvelu #7)
Domov
Zdieľať
Diskusia