Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2023, 11:00
Čas čítania 2:26
Peter Vnuk

Samsung Galaxy Unpacked 2023 sa blíži. Čakajú nás nové telefóny Galaxy S23 a čo ešte?

Samsung Galaxy Unpacked 2023 sa blíži. Čakajú nás nové telefóny Galaxy S23 a čo ešte?
Zdroj: Refresher/Adam Novosad
TECH GALAXY Z FOLD SAMSUNG SKLADACIE TELEFÓNY SMARTFÓNY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY UNIKNUTÉ INFORMÁCIE A KLEBETY
Uložiť Uložené

Udalosť Galaxy Unpacked 2023 sa blíži a už vieme, čo očakávať a čo nie

Prvého februára nás čaká predstavenie nových vlajkových lodí Galaxy S23 aj vo verziách Plus a Ultra. Najvýraznejšia zmena má byť 200-megapixelový snímač (už oficiálne predstavený) vo fotoaparáte v najvyššom modeli a asi aj mierne zvýšenie cien oproti pôvodne očakávanej úrovni.

Vysokého rozlíšenia foťáka sa údajne netreba obávať, keďže výrobca ho zapracoval tak, aby sa s fotkami pracovalo šikovne a nie ako s obrovskými plagátmi v mobile. Nižšie varianty Plus a základná S23 majú mať 50 MP rozlíšenie fotoaparátov.

Odporúčané
Vieme, ako bude vyzerať Samsung Galaxy S23. Batérie budú silnejšie a úložiská väčšie Vieme, ako bude vyzerať Samsung Galaxy S23. Batérie budú silnejšie a úložiská väčšie 4. januára 2023, 14:25

Ceny sa budú líšiť aj podľa kapacity RAM a úložiska. Podľa predbežných informácií by mal základný model Galaxy S23 stáť približne 800 dolárov, S23 Plus asi tisíc dolárov a 23 Plus okolo 1 250 dolárov. Ceny v eurách budú zrejme podobné a najnovšie informácie naznačujú, že zostanú kapacity úložísk na úrovni 128 GB. Minimum na úrovni 256 GB má mať iba variant Ultra.

Firma pravdepodobne predvedie s novou generáciou mobilov aj softvérové zmeny v rozhraní One UI vo verzii 5.1. Nové rozhranie údajne práve testujú a je vysoko pravdepodobné, že sa ukáže v novej generácii vlajkovej lode Samsungu. Okrem opráv chýb a bezpečnostných záplat však zatiaľ nevieme, aké novinky od nového One UI očakávať.

Niektoré zdroje tvrdia, že Samsung tento rok opustí čipy Exynos a na všetkých trhoch budú Galaxy S23 poháňať výhradne čipy Snapdragon 8 Gen2 od Qualcommu. Dizajn telefónov sa nemá zásadne zmeniť, no nejaké úpravy zaznamenali selfie kamery a nie je vylúčené, že už táto generácia Galaxy bude mať možnosť satelitnej komunikácie. Na rozdiel od konkurenčných iPhonov 14 od Applu by malo byť možné odosielať správy nielen na núdzové účely.

Odporúčané
Pripojenie na satelity už bude k dispozícii aj na telefónoch s Androidom Pripojenie na satelity už bude k dispozícii aj na telefónoch s Androidom 10. januára 2023, 7:27

Asi to nebude len o telefónoch

Smartfóny budú určite hlavným ťahákom, no ich prezentáciou by sa to nemalo končiť. Samsung sa totiž zvyčajne drží princípu, pri ktorom na Unpacked predstaví novú generáciu smartfónových vlajkových lodí a ešte čosi k nim pridá. Zvyčajne to býva ešte jeden ďalší produkt, no niekedy ich môže byť aj viac. Uvidíme, či sa firma bude držať tohto princípu aj v tomto roku. Zatiaľ to veľmi nevyzerá na viac ako jedno zariadenie okrem telefónov.

Spoločnosť by totiž mala pracovať na Galaxy Booku 3. Nový notebook by mohol debutovať práve na tejto udalosti a mal by byť výzvou pre konkurenčný MacBook Pro. Zákazníka by totiž mohol okrem iného osloviť hmotnosťou nižšou ako 1,8 kg. Spomínaný notebook od Applu sa podľa konfigurácie pohybuje medzi 1,4 a dvoma kilogramami.

Galaxy book 3
Zdroj: gsmarena.com

Údajne by mal mať aj plnohodnotnú klávesnicu s numerickou časťou a procesory 13. generácie od Intelu. Samsung Galaxy Book 3 má mať ešte varianty Book 3 Pro, Ultra a Pro 360 s pántom displeja schopným otáčania o 360 stupňov. Sú to však iba neoficiálne údaje a viac zatiaľ nevieme.

Čo ostatné produkty?

Ďalším produktom by mohol byť nasledovník tabletu Galaxy Tab S8, ktorý prišiel na trh minulý rok s telefónmi generácie S22. Keď však vezmeme do úvahy, koľko trvalo uvedenie predošlých generácií tabletov, asi to nie je veľmi pravdepodobné.

Ešte menej pravdepodobné je uvedenie nových smart hodiniek, keďže Galaxy Watch 5, ktorých test sme ti priniesli v tomto článku, prišli na trh iba v auguste minulého roka. Možno teda očakávať, že prípadného príchodu Galaxy Watch 6 sa dočkáme najskôr na konci letných prázdnin 2023. 

Odporúčané
TEST: Samsung Galaxy Watch 5 Pro. Čokoľvek ti napadne, to tieto hodinky majú vo výbave TEST: Samsung Galaxy Watch 5 Pro. Čokoľvek ti napadne, to tieto hodinky majú vo výbave 30. novembra 2022, 16:00

Čosi podobné možno povedať aj o telefónoch s ohybnými displejmi. Ak dostanú modelové rady Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip nových členov, malo by sa to stať až niekedy na jeseň.

Neočakávame ani príchod nových slúchadiel Galaxy Buds. Tie súčasné sú síce na trhu už dva roky, no medzi klebetami a uniknutými informáciami sa o nich nič nespomína.

Domov
Zdieľať
Diskusia