Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2022, 12:00
Čas čítania 1:29
Peter Vnuk

Poznáme parametre a dátum uvedenia Samsung Galaxy S23 na trh. Nebude to začiatok roka

Poznáme parametre a dátum uvedenia Samsung Galaxy S23 na trh. Nebude to začiatok roka
Zdroj: Twitter/Ice universe
TECH SAMSUNG SMARTFÓNY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Vlajková loď Samsungu mala prísť na začiatku roka. Zdá sa však, že to bude inokedy

Server GSMArena na základe leakerov a tipsterov informuje, že novinky sa dočkáme až 1. februára. Nie je to polovica januára, ako sa pôvodne očakávalo, ale aj tak je to o osem dní skôr, než prišiel na svet aktuálny Galaxy S22.

Nejde o oficiálne oznámenie dátumu uvedenia, keďže sa však na ňom zhodujú viaceré zdroje, je pravdepodobné, že Samsung ho potvrdí už v najbližších dňoch či v najhoršom prípade týždňoch.

V ostatnom čase uzrelo svetlo sveta pomerne veľké množstvo viac či menej zákulisných informácií a parametre sú dobre známe. Zdá sa, že nás príliš neprekvapia, azda okrem 200-megapixelového zadného fotoaparátu vo verzii Ultra, ktorým sa S23 zaradí do úzkej rodiny mobilov disponujúcich takýmto rozlíšením záberov. Natáčanie videí v 8K má mať frekvenciu 30 snímok za sekundu, čo je mierne zvýšenie z 24 snímok v S22.

O pohon by sa mal postarať Snapdragon 8 Gen 2 od Qualcommu a sekundovať mu bude v základe 8 GB RAM. Takúto konfiguráciu mal testovací prototyp, ktorého benchmarky na platforme Geekbench dopadli o čosi horšie ako predošlé, ktoré sa objavovali.

Aké budú parametre

Ide však o testovací kus, určite nás čakajú aj varianty s 12 GB či viac RAM a hovorí sa tiež o tom, že by európska verzia S23 mala mať výkonnejšiu pretaktovanú verziu čipu Snapdragon 8 Gen 2. Trhy, na ktorých sa vlajková loď predávala s procesormi Exynos, teda dostanú takisto Snapdragon.

Úložiská by sa mali pohybovať na úrovni 256 GB, 512 GB a 1TB. To znamená, že 128-gigabajtové varianty novej generácie nebudú vôbec existovať.

Displej variantu Ultra má mať rozlíšenie 1 440 × 3 088 bodov, uhlopriečku 6,8" a zaujímavé je, že batéria má mať kapacitu 4 855 mAh, čo znamená nulový posun oproti stávajúcej generácii. Zlepšenie výdrže teda možno očakávať len zo strany energetickej efektivity procesora.

Odporúčané
Odolný voči poškriabaniu, nárazu aj pádu. Tento obal na mobil vyrobený zo špeciálneho materiálu sľubuje účinnú ochranu Odolný voči poškriabaniu, nárazu aj pádu. Tento obal na mobil vyrobený zo špeciálneho materiálu sľubuje účinnú ochranu 13. marca 2024, 13:00

V otázkach ceny sa očakáva rovnaká úroveň ako pri generácii S22, zlacnenie pri súčasnej ekonomickej situácii asi nehrozí a zdraženie by sa mohlo Samsungu nepriaznivo odraziť na objemoch predajov novinky.

Domov
Zdieľať
Diskusia